in

Ouders zetten zoontjes van 4 & 6 jaar op straat en nemen afstand: ‘We hoeven ze niet meer’

Een tijd terug heeft een Frans echtpaar uit Tierasse, hun zoontjes op straat gezet en aan hun lot overgelaten. Zij zijn inmiddels veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf acht maanden. De jongetjes van 6 en 4 jaar werden in hun pyjama achtergelaten in de regen. Toen de kereltjes werden gevonden, vertelden hun ouders dat ze hen ‘niet meer wilden’, meldt nieuwszender BFM-TV.

Het echtpaar lag begin vorig jaar in scheiding toen het voorval zich voordeed en toen ze samen afspraken moesten maken over het co-ouderschap. noch de vader noch de moeder bleek zin te hebben in de zorg voor hun zoontjes. Toen de jongetjes bij hun vader waren zette hij hen af bij hun moeder en vertrok nog voordat de moeder hem kon tegenhouden. Daarop probeerde de moeder de jongetjes te loodsen bij de vader naar toen de vader geen gehoor gaf besloot ze de jongetjes gewoon in hun pyjama voor het huis van vader achter te laten, nabij de Belgische grens. Het oudste jongetje rende in de regen nog achter moeders auto aan, aldus de lokale krant L’Union.

Lees ook  Jongen dood aangetroffen in snikhete auto op parking nadat papa hem bij crèche vergat af te zetten.

Gelukkig sprong een zorgzame en bezorgde buurman bij en trok zich het lot van de broertjes aan. Terwijl hij de politie belde gaf hij de jongetjes onderdak. Toen de politie telefonisch contact zocht met de moeder van de jongetjes vertelde die dat zowel de moeder als de vader hun kroost ‘niet meer wilde’.

De advocaat die namens de kinderen optrad verklaart dat de moeder meer te doen heeft dan voor haar te kinderen zorgen. ,,Ze werkt en haar situatie laat het niet toe om de kinderen onder goede omstandigheden op te vangen’’, aldus de advocaat. Ook de vader staat niet te springen. ,,Om er zeker van te zijn dat hij niet voor ze hoeft te zorgen, heeft hij tegen de sociale dienst gezegd dat hij elk moment gewelddadig zou kunnen worden.’’ En dus werden de kinderen heen en weer geslingerd.

Lees ook  Hond met een gebroken hart rent een rouwstoet achterna, omdat ze zijn beste vriend meenamen

Naast de straf die beide ouders hebben gekregen moet de vader op eigen kosten ook een cursus volgen over de verantwoordelijkheden van het ouderschap. Hij moet tevens 3000 euro overmaken naar ieder van zijn kinderen. De moeder kreeg een soortgelijke ‘boete’ opgelegd, zij moet 2000 euro op de bankrekening van haar beide zoontjes storten.

De jongetjes zijn momenteel gelukkig in goede handen. Ze zijn ondergebracht bij een pleeggezin, waar vader en moeder ze elke maand een uurtje mogen bezoeken.

Ful House-actrice veroozaakt borstenschandaal met deze foto

Waarom de man van Sylvie Meis zijn gezicht verbergt op de trouwfoto’s