in

Ouders riskeren gevangenis nadat peuter op extreem veganistisch dieet werd gezet en niet meer kon praten of kruipen.

Een koppel die hun dochtertje op een extreem veganistisch dieet zetten waardoor ze rachitis (de Engelse ziekte) kreeg, bekenden dat ze verantwoordelijk waren voor haar erbarmelijke toestand.

Het kind kreeg alleen maar een kop havermout met rijstmelk en een halve banaan als ontbijt, een sneetje toast met jam of pindakaas als lunch en tofu, rijst of aardappelen als avondeten.

Maar haar dieet was zo slecht dat ze een degeneratieve botziekte kreeg als gevolg van ondervoeding. Haar vader (34) en 32-jarige moeder pleitten schuldig aan kinderverwaarlozing met zware verwondingen tot gevolg.

Lees ook  Man wil foto’s maken van voeten jong meisje, politie onderzoekt de zaak

Een rechtbank in Sydney, Australië, hoorde dat het meisje in maart van dit jaar in het ziekenhuis werd opgenomen nadat ze een epilepsieaanval had gekregen en haar moeder vertelde een diëtist dat haar hele gezin een strikt veganistisch dieet volgde.

Haar vitamine D gehalte was zo laag dat het niet op te sporen was.

Haar botten waren zo fragiel dat de dokters haar niet als een normaal kind konden behandelen omdat ze anders zouden breken. Een dokter omschreef dat ze zo zwak was dat ze niet kon praten of kruipen.

Het ziekenhuispersoneel aanvaardde het dieet van de ouders aanvankelijk, maar later rezen er ernstige bezorgdheden.

Lees ook  Vermiste Hannie (84) gevonden op 300 meter van haar woning

De politie vroeg haar vader waarom hij niet bezorgd was dat zijn dochter nooit groeide en antwoordde dat ze gewoon “klein” was. De nu negen maanden oude baby verblijft momenteel met haar twee oudere broers in de pleegzorg. Na zes maanden kwam ze eindelijk gewicht bij en kan ze kruipen en zelfstandig rechtop staan.

De uitspraak over de straf volgt op 16 januari.

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Toen ik mijn ogen open deed was ik ver kracht

Clubganger weet even niet wat hem overkomt als hij lolly terug in zn mond krijgt