in

Oudere man krijgt zeldzame ziekte van zijn kat na misdiagnose dierenarts – stuurt waarschuwing naar iedereen

We zien ze als een deel van ons gezin, en dus we ze ons uiterste best om hen te troosten als ze ziek zijn of pijn hebben. Voor een man uit Missouri kostte zijn affiniteit voor zijn kat hem echter bijna het leven.

Volgens rapporten begon de man op te zwellen, met bultachtige bulten aan de rechterkant van zijn nek. Hij had er twee maanden last van voordat hij naar de dokter ging en uiteindelijk koorts kreeg die hem dwong medische hulp in te roepen.

Een tijdlang waren de artsen stomverbaasd; de drie grote uitstulpingen vereisten een aanzienlijke test en zelfs dan was hun oorzaak niet duidelijk. Pas nadat hij het feit had genoemd dat zijn kat twee dagen voordat zijn symptomen begonnen te verschijnen was gestorven, konden artsen de meest opvallende feiten aan.

Bloedonderzoek toonde toen aan dat hij leed aan glandulaire tularemie, een ziekte veroorzaakt door een type bacterie die soms tot fatale longontsteking kan leiden.

Lees ook  Dierenbeul gooit stoeptegel op nest meerkoet - Alle diertjes dood

Het bleek dat de brokken eigenlijk zijn eigen lymfeklieren waren, opgezwollen vanwege de bacteriën.

Omdat zijn kat kort voor zijn dood de diagnose leukemie had gekregen, had hij zich geen zorgen gemaakt om hem dagelijks met prednison te behandelen. De auteur van de medische studie is echter van mening dat zijn kat daadwerkelijk stierf aan de ziekte die hij doorliep. De dierenarts had hem verkeerd gediagnosticeerd omdat hij niet genoeg had getest.

De ziekte
Er wordt gespeculeerd dat de kat de ziekte heeft opgelopen als gevolg van het eten van geïnfecteerde prooien of het drinken van besmet water.

Volgens het Illinois Department of Public Health, zijn er slechts ongeveer 100 tot 200 gevallen per jaar in de VS.

Het rapport beweert: “Huiskatten kunnen besmet raken door de consumptie van geïnfecteerde prooien en kunnen de bacteriën overbrengen op mensen.

Lees ook  Knappe dame wordt eventjes hard aanger*nd door hitsige dolfijn

“Nu, zoals iedereen die een medicijn voor de kat moet geven zich kan voorstellen, ging dit proces ongetwijfeld gepaard met nauw contact en misschien zelfs een paar happen en krassen – een perfecte gelegenheid voor de ziekte F. tularensis om van kat naar mens te springen.”

Gelukkig kon de betrokken man in de loop van drie weken volledig herstellen. Natuurlijk is het nog steeds eng om te weten dat je geliefde huisdier een potentieel dodelijke ziekte op je kan afreageren, met nauwelijks iemand die hiervan op de hoogte is.

Ik wil me niet voorstellen hoe het zou zijn om mijn huisdier te verliezen aan een mysterieuze ziekte, laat staan ​​dat die ziekte dan aan mij wordt doorgegeven!

Samen kunnen we het bewustzijn over het probleem vergroten. Deel dit artikel om je vrienden en familie op de hoogte te stellen.

Temptations Fabiola goudeerlijk: dit vond ze écht van Niels

Fans schrikken van ‘nieuwe lippen’ Famke Louise