in

Oude husky in volle zon vastgebonden en achtergelaten aan bolderkar in Rotterdams park.

Dinsdagmiddag werd in Familiepark Plaswijck in Rotterdam een bejaarde husky in de volle zon aan een bolderkar vastgebonden en urenlang aan zijn lot overgelaten.

Dierenopvangcentrum Vlaardingen meldde op Facebook: “Hij heeft er zeker 2,5 uur gestaan en ondanks dat er in het park werd omgeroepen heeft niemand zich gemeld. Het arme dier kon amper nog op zijn poten staan en stond op een gegeven moment in de volle zon.”

Lees ook  Meedogenloze eigenaresse van een dierenasiel doodde meer dan 2.000 honden en katten om zo winst te kunnen maken

Uit onderzoek bleek dat de hond een Duitse chip had. Het is mogelijk dat de baasjes van Jack – zoals de hond heet – toeristen waren die dachten dat ze hem konden achterlaten tijdens een daguitstap. Helaas was het telefoonnummer niet meer up-to-date en konden de baasjes niet meteen bereikt worden.

Ondertussen raakte bekend wie de eigenaars van Jack zijn. Woensdag zullen ze zich bij het opvangcentrum melden om de situatie uit te klaren. Het opvangcentrum schreef: “We begrijpen alle reacties, maar we oordelen verder niet tot we weten hoe het verhaal verder precies in elkaar steekt.”

Lees ook  De mensen zijn verontwaardigd als de man zijn hond in de bus achterlaat – maar dan zien ze wat er aan haar halsbandje hangt.

Deze baasjes hebben een en ander uit te leggen. Eigenlijk bestaat er geen enkele rechtvaardiging om een hond zo aan zijn of haar lot achter te laten. DEEL dit verhaal als je het daarmee eens bent.

De 8-jarige Senna belannde 10 jaar geleden in het ziekenhuis tijdens aanslag op Koninginnedag

Nicolette van Dam bezorgt man de schrik van zijn leven