in

Oud-schaatsster Van Deutekom (37) overleden

Voormalig topschaatsster Paulien van Deutekom is overleden. De wereldkampioene allround van 2008 leed aan longkanker. Ze is 37 jaar geworden. Ze laat haar man en een 1-jarig dochtertje achter.

Van Deutekom, die uitkwam voor de TVM-formatie van Gerard Kemkers en de Control-ploeg van Jac Orie, nam tijdens haar loopbaan (van 1998 tot 2012) eenmaal deel aan de Winterspelen. Dat was in 2006 in Turijn. Op de 1500 meter eindigde ze als dertiende.

Lees ook  Shampoo kopen? Let dan op deze 4 schadelijke-ingrediënten:

Van Deutekom werd in 2008 genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Marianne Vos won de Jaap Eden-trofee uiteindelijk, maar de Haagse werd wel verkozen tot schaatsster van het jaar.

Na het succesvolle 2008 slaagde Van Deutekom, bij TVM lange tijd een belangrijke trainingspartner van Ireen Wüst, er nog maar mondjesmaat in om haar oude topniveau te halen. In 2009 werd ze nationaal kampioen op de 1000 en 1500 meter, maar niet veel later brak ze haar seizoen vroegtijdig af vanwege overtraindheid

Lees ook  We doen allemaal iets verkeerd: we maken ons bed compleet fout op! Doe het zoals de professionals

De jaren daarop bleef ze zoekende, waarna ze in 2012 op 31-jarige leeftijd besloot om definitief te stoppen.

Van Deutekom was na haar loopbaan actief als analist bij de NOS. Nadat ze ziek werd, besloot ze haar werkzaamheden neer te leggen. Ook deed ze mee aan en won ze het televisieprogramma Expeditie Poolcirkel van de AVRO, waarin het uithoudingsvermogen van bekende Nederlanders werd getest.

Man rijdt in op voetgangers en doodt eigen zoontje (2)

Russische jager gedood en tot op bot opgepeuzeld door geredde beer die uit kooi ontsnapte.