in

Orka verliest al zijn tanden nadat hij aan verblijft knaagt

Waarschuwing: dit artikel kan door sommige lezers als schokkend worden ervaren.

Het is met pijn in het hart dat we dit artikel schrijven. We kunnen echter niet stil toezien hoe dit soort dingen gebeuren.

Door bewustzijn te creëren kunnen we samen aan dit soort mensonterende toestanden een einde maken!

Velen onder ons hebben waarschijnlijk de film Blackfish gezien, waarin wordt gedocumenteerd hoe orka’s in gevangenschap lijden.

De film is inmiddels zeven jaar oud, maar nog steeds vinden dit soort praktijken plaats. En, niet aan de andere kant van de wereld, maar niet zo ver van ons af, in Frankrijk.

Inouk leeft in zijn tank bij de Marineland Antibes, een themapark aan de Cote d’Azur tussen Cannes en Nice.

Once Voice geeft aan dat ze eerder deze week een langverwachte ontmoeting zouden hebben met de Franse autoriteiten.

  Wrede dierenoppas steelt de honden van de eigenaar, die in het ziekenhuis ligt en verkoopt de beestjes vervolgens aan een wildvreemde

Hier zouden ze praten over het verbieden van het fokken van zeedieren in gevangenschap en de handel hierin. Het gesprek werd echter uitgesteld, zonder uitleg, “naar een toekomstige datum.”

De dierenrechtenorganisatie eist dat de regering fokprogramma’s in aquaria verbiedt, omdat heel veel pasgeboren dolfijnen en walvissen kort na de geboorte sterven.

Muriel Arnal, de oprichter van One Voice, liet volgens LADbible weten: “Deze dieren zijn zeer intelligent en moeten in de oceaan zijn. Een zwembad kan nooit hun natuurlijke leefomgeving vervangen.”

“In het wild zouden ze honderd mijl per dag zwemmen. Hier, zijn hun spieren zwak en vervelen ze zich.”

Ze voegde eraan toe: “Ze krijgen constant medicijnen, ze vechten onderling, maar in de oceaan zouden ze kunnen vluchten.”

  2 herten verstoppen zich in jagershutje in de bossen – de reden erachter raakt iedereen

Moeder worden gescheiden van hun kalfjes, wat een grote invloed heeft op hun geestelijke gezondheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door One Voice (@onevoiceanimal) op

Muriel legde uit dat orka’s intelligenter zijn dan mensapen (zoals gorilla’s, chimpansees of bonobo’s) en dat ze een eigen taal hebben, net als mensen, met dialecten en die evolueert afhankelijk van hun levensomgeving.

Ze zou het liefst zien dat orka’s grote beschermde gebieden in de oceaan zouden hebben. Hier zouden ze lange afstanden kunnen zwemmen en zelfstandig op hun voedsel jagen.

One Voice klaagt de Franse regering aan omdat ze deze dieren bewust laat lijden en vragen 500.000 euro aan compensatie. Het bedrag zou worden gebruikt om een reservaat voor zeedieren te creëren.

Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan het in gevangenschap houden van deze majestueuze dieren, vind je ook niet? Deel dit bericht als je het hiermee eens bent!

Auto belandt in water; bestuurder neemt ballon met lachgas op dak

Wrede lerares dwingt 5-jarig kind om twee uur in gepoepte broek te zitten om “hem een lesje te leren”