in

Orang-oetan blind nadat ze 74 keer beschoten werd terwijl ze haar baby probeerde te beschermen.

Een met uitsterven bedreigde orang-oetan werd vorige week in Indonesië minstens 74 keer beschoten met een loodjesgeweer. De moederaap werd blind een week nadat haar baby overleed omdat ze hem niet langer kon voeden.

Reddingswerkers vonden de 30-jarige primaat, die ze Hope doopten, op 9 maart in de jungle in een balletje gekruld.

Een röntgenfoto toonde minstens 74 kogeltjes in haar lichaam, inclusief vier in haar linkeroog en twee in haar rechteroog. Dat verklaarde Jenny Saraswati, een dierenarts van het Sumatraanse Orang-Oetan Conservatie Programma (SOCP).

Ze zegt dat de orang-oetan blind werd na de brutale aanval en ook verschillende open wonden en gebroken botten had.

Lees ook  Hond heeft een hart van goud – het toont aan waar onze viervoeters tot in staat zijn

De aap werd beschoten met loden kogeltjes. Hope werd zondag geopereerd aan een gebroken sleutelbeen en is nog altijd herstellende.

De conflicten tussen orang-oetans en mensen in de streek zijn de laatste jaren alsmaar toegenomen. Dat is vooral te wijten aan de houtkapindustrie en de palmolieplantages. Daardoor wordt de natuurlijke habitat van de dieren elk jaar kleiner. Lees verder op de volgende pagina en bekijk de video met een laatste update over Hope.

Dorpelingen merkten de zwaargewonde aap op in de buurt van een boerderij in de provincie Aceh met haar een maand oude zoontje tegen haar aangedrukt. Het babyaapjes was zwaar uitgedroogd omdat hij nog niet voor zichzelf kon zorgen.

Lees ook  Boer denkt dat koe zwanger is – krijgt shock van zijn leven wanneer eerste kalf verdwijnt

De baby zou uiteindelijk overlijden aan ondervoeding.

De dierenbeschermers zeggen dat het gebruik van loodjesgeweren om orang-oetans te verdrijven een ernstig probleem is in Indonesië.

De dierenartsen en vrijwilligers behandelen momenteel ook een drie maanden oude orang-oetanbaby genaamd Brenda. Het aapje werd met een gebroken arm uit een dorp gered en had een operatie nodig.

Bekijk de video hieronder voor een laatste update over Hope en DEEL dit bericht om deze barbaarse praktijken onder de internationale aandacht te brengen!

Waarom je iedere dag een middagdutje zou moeten doen

Moeder ‘vermoordt pasgeboren baby omdat dochter meer aandacht krijgt