in

Opnieuw kittens met navelstreng nog aan hun lijfjes gedumpt in Brediuspark Woerden

Binnen 24 uur zijn acht pasgeboren kittens gedumpt in een plastic Jumbo-tas in het Brediuspark in Woerden.

De laatste vier beestjes die zijn aangetroffen hadden hun navelstreng zelf nog aan hun lijfjes hangen.

Dat meldt Stichting Dierenhulpverlening Woerden zojuist op Facebook. ,,Wij zijn verbijsterd. Een uur geleden zijn opnieuw vier kittens, met de navelstreng nog aan hun lijfjes, in een Jumbo-tas gedumpt in het Brediuspark.

Zeer waarschijnlijk uit hetzelfde nestje. Dit keer hebben we een signalement van de dader en zijn we in overleg met de politie.”

LEES OOK!
Stropers vergiftigen 16 leeuwen alvorens poten en snuiten af te snijden.

Eerste vondst
Gisteren rond 14.00 uur werden ook al vier kittens aangetroffen in een Jumbo-tas in het Brediuspark.

Even daarvoor waren de melders langs de dumpplek gelopen toen er nog geen plastic tas lag. ,,Het moet dus rond die tijd ook gebeurd zijn.

Waarschijnlijk heeft iemand op een fiets de zak met kittens daar gedumpt”, aldus de stichting eerder vandaag op Facebook over de eerste vondst.

Vreselijke dood
,,Het dumpen van dieren is strafbaar! Als deze hele jonge kittens niet direct gevonden waren, dan waren ze een vreselijke dood tegemoet gegaan.

LEES OOK!
Kangoeroe vraagt om water na bosbranden Australië 

Onze zorgen gaan ook uit naar de moederpoes, die zal zoekende zijn naar haar kittens en problemen kunnen krijgen met de melkstuwing, een pijnlijk proces.”

Voor mensen die geen nestje kittens wil, heeft de stichting ook advies. ,,Als je geen nestje kittens wil, laat je kat dan steriliseren.

Had ons gebeld voor hulp of had desnoods de kittens groot laten worden en had met een eventuele verkoop de sterilisatie bekostigd.”

Echtpaar bestelt kleding in Nederlandse webshop, ontvangt 25.000 xtc-pillen

Stelling: Ouders moeten een forse boete betalen als hun kind andere kinderen pest