in

Opnieuw GEZEUR! Black Friday is racistisch en moet worden verboden

Na het sinterklaasfeest is ditmaal de beurt aan Black Friday die volgens activisten racistisch zou zijn vanwege de naam. Zoals de meeste mensen weten is Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij.

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Je kent het wel. Er zijn winkels die al om drie uur open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten om de laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen.

Lees ook  Overleden vrouw in woning aangetroffen; verdachte aangehouden

Helaas is op sociale media opnieuw een discussie ontstaan over dat Black Friday voor racisme zou staan. Volgens activisten zou het racistisch zijn en mensen met een donkergetint huidskleur beledigen. Terwijl winkeliers het internet overspoelen met voordelige acties voor ‘Black Friday’, roepen boze activisten op tot een boycot.

Waarom noemen ze het Black Friday?
Voor al die zeurende mensen even een kort lesje.  Voor wie zich afvraagt waarom Black Friday nou Black Friday heet, welnu, hierover doen verschillende theorieën de ronde: sommigen beweren dat de naam is afgeleid van de enorme verkeersdrukte in en rond Philadelphia op de dag na Thanksgiving.

Lees ook  20-jarige in de cel voor moord op Christine (70) in Bonheiden

Op deze dag zijn immers alle Amerikanen vrij en trekt men massaal naar de stad alvast kerstcadeaus te kopen. Anderen menen dat Black Friday verwijst naar het feit dat winkeliers op deze dag voor het eerst ‘in het zwart’ komen te staan, dus winst maken.

Zo. Ben je weer helemaal op de hoogte. Deel dit bericht verder om de zeikers gerust te stellen.

Tiener begint plotseling grote hoeveelheden tampons te verzamelen, dan onthult haar moeder haar geheim

Hond denkt dat hij een spuitje gaat krijgen: zie de beelden die zoveel mensen tot tranen hebben geroerd