in

Opnameapparatuur ontdekt in hotel voor internationale studenten in Enschede

In een hotel in het centrum van Enschede, waar zo’n driehonderd internationale studenten van de Universiteit Twente verblijven, is opnameapparatuur ontdekt onder de deuren van meerdere studentenkamers.

Een beveiliger werd door een student betrapt tijdens het plaatsen van de apparatuur. Daarna werd onder meer deuren opnameapparatuur gevonden.

Met de apparatuur konden alleen geluidsopnames worden gemaakt. De student die de beveiliger betrapte deed aangifte en de Universiteit Twente stapte naar het beveiligingsbedrijf.

Lees ook  Naakte man springt op spoor om telefoon te zoeken en legt treinverkeer plat

Daar werd gezegd dat de apparatuur wordt gebruikt om mogelijk schending van de huisregels in de gaten te houden. Daarmee was de Universiteit het niet eens.

“We hebben toen een hartig woordje gesproken”, aldus woordvoerder Laurens van der Velde. “Als er sprake is van schending gaan we met elkaar in gesprek.”

Later bleek het niet om één geval te gaan, maar om meer kamers waar opnameapparatuur was geplaatst.

Maatregelen

Volgens Van der Velde ging het om apparatuur die bij elke willekeurige spyshop gekocht kan worden.

Lees ook  19 foto’s die laten zien dat shoppen met je vrouw het ergste is wat je kan overkomen

De Universiteit heeft er bij het bedrijf op aangedrongen maatregelen te nemen tegen de betrapte beveiliger.

Welke dat zijn kan Van der Velde niet zeggen, maar hij weet wel dat de beveiliger niet meer werkt in gebouwen van de UT.

Het beveiligingsbedrijf heeft in een brief excuses aangeboden. De Universiteit heeft het incident bij de politie gemeld en gevraagd verder onderzoek te doen.

Bizar: “Gordon heeft bed gedeeld met dit koppel uit Temptation Island!”

Dode hond met ingeslagen schedel gedumpt in water