in

Op haar 16e haalden artsen haar darm eruit. Met de foto’s van haar lichaam brengt zij iedereen in haar ban.

Ben ik mooi? In tijden van Instagram, Facebook en Twitter houdt deze vraag meer mensen dan ooit tevoren bezig. Niets lijkt belangrijker te zijn dan een perfecte pose aan te nemen en je smetteloze lichaam te presenteren – en als het alleen maar met Photoshop lukt …

De 23-jarige kunstenares Saskia Frietsch wil deze trend tegengaan. Bij haar zelf werd op jonge leeftijd van 16 jaar een darmziekte gediagnosticeerd, sindsdien leeft ze met een kunstmatige darmuitgang. Desondanks kan ze zich aantrekkelijk en mooi voelen. Want voor haar zijn littekens niet afschrikwekkend maar vertellen ze een verhaal. Daarom begon ze het project “grenzenloos”, waarin ze met veel invoelingsvermogen mensen met “schade” fotografeert. De foto’s zijn indrukwekkend.

Lees ook  Heb je een slecht gebit? Deze gloednieuwe behandelmethode bezorgt je weer puntgave tanden!

In de eerste plaats gaven deze foto’s een soort van “zelftherapie” aan Saskia, om weer een goed gevoel tegenover haar eigen lichaam te krijgen, maar wat er uit dit project geboren is, is duidelijk grote kunst met een wondermooie boodschap. De essentie: ieder mens heeft zijn unieke, heel bijzondere kanten waarvant het loont ze goed te leren kennen.

Lees ook  Dierenarts boos: eigenaar wil gezonde kat laten inslapen om gedrag

En wees eerlijk: zijn de mensen op de foto’s niet werkelijk prachtig!

Dierenleed. Dit schepsel lag in de goot in Istanbul. Haar enige kans was een klein meisje.

Zin vader wikkelt hem in een deken voor de nacht en laat hem slapen. Als hij hem er de volgende dag af haalt is zijn reactie onbetaalbaar!