in

Oooh, daar is het blauwe uiteinde van de welbekende gum echt voor – Mysterie opgelost

Een kinderpuzzel is eindelijk opgelost. De overtuiging dat het blauwe deel van de gum er is om inkt te wissen is wijdverspreid – maar controversieel.

Want als je het probeert, laat het resultaat iets te wensen over. Vaak scheur je het papier terwijl je probeert de inkt te laten wissen. Dus hier is de uitleg van wat de echte betekenis van de blauwe gum is.

Lees ook  Ze vonden een eenzame pup in een steegje. Het beestje huilde van de pijn en smeekte om hulp. En toen…

Het is waar dat je inkt kunt wissen met het blauwe gedeelte van de gum. De reden hiervoor is de speciale samenstelling van het blauwe gedeelte.

Wanneer u met potlood op papier schrijft, blijven kleine stukjes grafiet op het papier plakken. Dit gebeurt door de zogenaamde “adhesiekracht”. Bij het wissen creëert de rode zijde echter een hogere “hechtkracht”, zodat het grafiet van het papier oplost.

Maar dit werkt niet voor inkt, omdat het te diep in het papier doordringt. Het blauwe deel bevat bovendien fijngemalen glas, kwarts of puimsteen. Het effect hiervan is dat wissen hele lagen papier kan verwijderen – en dus ook de inkt die in het papier dringt.

Lees ook  "Ga ik sterven mama?": Gezonde jongen van 5 wordt doodziek van coronavirus

Het is ook waar dat u het papier kunt vernietigen tijdens het wissen met het blauwe gedeelte. Gebruik de blauwe gum dus alleen op dik papier.

Moeder staat oog in oog met moordenaar van haar zoon – Wat ze dan met hem doet gelooft niemand

Jongetje (3) ‘walgelijk’ genoemd door zijn rode haren – Zijn reactie brak iedereens hart