in

Ook bloedbad in Amerikaanse staat Ohio: 9 mensen doodgeschoten

Een schutter heeft in de stad Dayton in de Amerikaanse staat Ohio negen mensen om het leven gebracht, meldt de lokale politie. De dader is door de politie gedood. Zestien mensen zijn gewond geraakt en naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Het is niet duidelijk hoe zij eraan toe zijn.

De aanslag was in de wijk Oregon, een populaire wijk in de stad met onder meer nachtclubs, galerijen en restaurants. Ooggetuigen melden aan lokale media dat iemand de toegang tot een bar was geweigerd, en toen begon te schieten. Er is nog niets bekend over de identiteit van de dader of het motief. Volgens de politie gebruikte de dader een geweer.

Lees ook  Vier leraren op Limburgse basisschool besmet met corona

‘Negen mensen zijn gedood’
De aanval begon vanochtend om 01.00 uur lokale tijd. Politieagenten in de buurt konden volgens een woordvoerder snel een einde maken aan de aanslag. Het incident zou zijn gebeurd bij de Ned Peppers Bar in de wijk. Op Instagram meldt de bar dat al het personeel veilig is.

De federale politiedienst FBI assisteert de lokale politie bij het onderzoek in Dayton, een stad met ruim 140.000 inwoners.

Tweede bloedbad
Het is het tweede bloedbad in de VS in 24 uur tijd. Gisteren kwamen bij een aanslag in de stad El Paso in de staat Texas 20 mensen om het leven. Dat gebeurde in en rond een vestiging van Walmart.

Lees ook  Lichamen gevonden: vermoedelijk Canadese moordverdachten

Volgens Amerikaanse media heeft de dader van die aanslag een manifest online gezet, waarin hij sympathie uit voor de schutter van de aanslag op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch in maart. Ook staat in het manifest dat de aanval in de winkel een reactie is op de “invasie van Hispanics in Texas”.

20 doden bij aanslag Amerika, terrorist geïnspireerd door aanslag Christchurch

Familie slaat alarm op vakantie in Maleisië: tienerdochter (15) verdwenen