in

Ontsnapte man dood gevonden in rivier… met handboeien nog om

Een 22-jarige man die in januari aan de politie ontkwam toen deze hem wilde fouilleren op drugs, is ruim twee maanden later dood in een rivier gevonden. Met de handboeien nog om.

Reece Hillier werd zondag door een magneetvisser gevonden in de Ichen-rivier in Southampton. De vondst zou erop kunnen duiden dat hij kort na zijn ontsnapping te water is geraakt en vanwege de boeien zichzelf niet heeft kunnen redden.

Lees ook  Somalisch meisje (10) overlijdt na besnijdenis, toch blijft vader de ingreep verdedigen

Hilliers familie is gebroken en neemt de politiemacht van alles kwalijk, onder meer dat er nooit naar de ontsnapte man werd gezocht.

Een familielid dat verder anoniem wil blijven: „Het is een schande. Hij heeft ruim acht weken in het water gelegen. Er is amper naar hem gezocht, hoe vaak zijn moeder daar ook om vroeg.”

De dood van de jongeman zal niet uitgebreid worden onderzocht, zo zegt de politie volgens de Daily Mail.

Lees ook  Meer dutjes doen kan stress verminderen, je liefdesleven verbeteren en nog veel meer

„We kunnen wel bevestigen dat de man nog geboeid was, na zijn aanhouding op 12 januari jongstleden. Zijn dood is niet aangemerkt als verdacht. We zullen een intern onderzoek doen.”

Hilliers vriendin Brittany Bellows uitte haar verdriet op social media: „Ik heb niet alleen mijn vriendje verloren, maar ook mijn beste vriend. (..) Ik heb nog nooit zoveel van iemand gehouden als van jou.”

Bianca Krijgsman: ‘Er zijn plannen voor een Luizenmoeder-film’

Donaties stromen binnen: ruim 100.000 euro opgehaald voor uitvaart Roos (19)