in

Ontslagen werknemer schiet vijf collega’s dood

In Aurora, een voorstad van Chicago, heeft een man vijf collega’s doodgeschoten. De man had even tevoren te horen gekregen dat hij was ontslagen.

Zes mensen raakten gewond, onder wie vijf agenten die op de schietpartij waren afgekomen. De verdachte, de 45-jarige Gary Martin, werd gedood tijdens een vuurgevecht met de politie.

Eerder veroordeeld
Martin werkte 15 jaar voor het bedrijf dat kleppen produceert voor onder meer waterleidingen. Hij is eerder al eens veroordeeld voor zware mishandeling in de staat Mississippi.

Lees ook  Man sloeg vrouw in elkaar nadat ze hem betrapte hoe hij hun hond m*sbruikte.

Volgens de politie zullen alle gewonden het waarschijnlijk wel overleven. President Trump heeft op Twitter zijn medeleven betuigd en sprak zijn waardering uit voor de politie.

Herdenking Parkland-drama
De schietpartij in Aurora is een dag nadat het bloedbad op de Stoneman Douglas High School in Parkland werd herdacht. Daar kwamen vorig jaar zeventien studenten en leerkrachten om het leven.

Lees ook  Dronken man probeert beer te verdrinken in dierentuin

Naar aanleiding van deze nieuwe en zoveelste ‘school shooting’ ontstond onder Amerikaanse scholieren de March For Our Lives-beweging, een protestactie voor veilige scholen en uitroeiing van wapengeweld.

Drie doden door ongeluk op de A59: Voertuig in vuur en vlam

Moeder kijkt naar het gezicht van pasgeborenen en weet dat het niet van haar is – dus voert ze een DNA-test uit om het te bewijzen