in

Onderzoek wijst uit: Het jongste kind heeft de veiligste rijstijl! Ben jij het hier mee eens?!

Wordt er bij jullie thuis wel een gediscussieerd over wie er de beste kan autorijden? Een ellenlange discussie waarbij iedereen natuurlijk zijn gelijk probeert te halen.

Hoogste tijd om een einde aan deze discussie te maken, althans als we de onderzoekers mogen geloven. Ben jij de jongste in het gezin met een rijbewijs? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Onderzoek
Volgens het onderzoek dat recent werd uitgevoerd door Privilege Car Insurance waar 1500 mensen aan deelnamen, bleek dat de jongste in het gezin het veiligst achter het stuur zit.

Lees ook  Jan Smit emotioneel: 'Vergeten kan ik je nooit'

Oudere broers of zussen reden regelmatig te hard, kregen meer boetes en waren vaker betrokken geweest bij een verkeersongeval of auto-ongeluk.

Verder viel aan het onderzoek op dat 89 procent van de oudste kinderen meestal harder rijdt dan toegestaan.

Hiervan kreeg 35 procent regelmatig een boete onder zijn neus geschoven en 47 procent van de oudste kinderen snijdt anderen in het verkeer af of rijdt over een doorgetrokken streep.

Maar dit is nog niet alles: 20 procent van de oudste broers en zussen gaf namelijk toe dat ze hun smartphone achter het stuur gebruiken.

Lees ook  ZO ziet jaren jaren ’50 en ’60 icoon Brigitte Bardot er nú uit.. Herken jij haar nog?

Voor de jongste in het gezin lagen de cijfers veel lager. Conclusie: De jongste in het gezin is het gezin is het veiligst in het verkeer.

Wanneer je thuis enigst kind bent hebben we nog beter nieuws voor je: Uit het onderzoek bleek namelijk dat jongeren zonder broers of zussen het meest alert zijn op de weg! Einde discussie. Of toch niet?..

Heb jij een broer? 9 redenen waarom hij de belangrijkste man in je leven is

4x dit zijn de voordelen van kurkuma