in

Onderzoek: Kinderen die nu ‘rebels’ zijn worden later de aardigste volwassenen!

Natuurlijk zie je als ouders liever niet dat je kind(eren) naar alcohol of sigaretten grijpen.

Toch blijkt het niet zo heel slecht te zijn wanneer je puber af en toe grenzen opzoekt en rebels gedrag vertoont. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het later allemaal goed komt met deze kinderen.

Onderzoek
Volgens onderzoeken die werden uitgevoerd door de universiteit van leiden en die van North Carolina, Amerika werd geconcludeerd dat kinderen die drinken, roken, en meer risco’s durven te nemen, op latere leeftijd meer gevoel voor empathie hebben dan andere volwassenen. De onderzoekers van de universiteit van Leiden hebben jarenlang een grote groep jongeren bestudeerd. Tijdens de start van het onderzoek hadden de jongeren een leeftijd tussen de 8 en 25 jaar. twee jaar laten werden de deelnemers opnieuw onder de loep genomen. Daarbij werd de hersenactiviteit van de deelnemers in de gaten gehouden.

Lees ook  Koningspaar weigert tandartsrekening te betalen.

Ontwikkeling
Uit de analyses bleek dat kinderen die over het algemeen meer risico’s durfden te nemen en wat ‘rebelser’ waren dan andere kinderen, op sociaal gebied veel sterker en beter ontwikkeld zijn. Zo zijn ze aardiger tegen volwassenen en tonen ze meer begrip en empathie doordat de een verhaal beter van 2 kanten kunnen bekijken. Waar het de wetenschappers van het onderzoek vooral om gaat, is dat er niet direct negatief moet worden gedacht over rebelse kinderen. ”Plaats ze niet gelijk in een hokje”, ondanks dat ze je soms tot waanzin kunnen drijven. Het rebelse gedrag is namelijk heel goed voor de verder ontwikkeling. ”Het helpt jongeren om een eigen identiteit te vormen”, aldus hun conclusie.

Lees ook  Nieuwe kleding gekocht? DIT is waarom je ze direct moet wassen voordat je ze draagt!

Dit artikel kan een prima geheugensteuntje zijn, wanneer je je puber het liefst achter het behang wil plakken. Maak je niet teveel zorgen, uiteindelijk zal het allemaal goed komen.

Vrouw die een extreme 258kg woog is zoveel afgevallen dat niemand haar meer herkent

Een warm bad nemen verbrandt evenveel calorieën als een wandeling van 30 minuten