in

Onafscheidelijk tot het einde: 3 jarige tweeling hield elkaars handen vast terwijl ze stierven in huisbrand

Voor elke ouder die een kind heeft verloren, is het een pijnlijke tragedie – maar het is vooral moeilijk als de dood plotseling is en vermeden had kunnen worden.

Door een onvoorstelbare tragedie is de kleine gemeenschap van Batlow, in New South Wales, Australië, aan het schudden. Twee onschuldige meisjes met een kussen eindigde met vreselijke gevolgen – die niemand zich ooit had kunnen voorstellen.

Het was op maandag dat de moeder van de meisjes, Tanyka Ford, 29, haar tweeling Aisha en Lailani zag spelen met een brandend kussen.

De 3-jarige meisjes hadden naar verluidt met het kussen gespeeld naast een houtvuur toen hun moeder het van hen weghaalde en het met haar 6-jarige zoon buiten, volgens The Daily Telegraph, weggooide.

Daarna deden de tweelingmeisjes de deur op slot nadat hun moeder naar buiten was gelopen.

Seconden later ontstond er een enorme brand in het huis en de vlammen strekten zich al snel hoog tegen de hemel aan. Tanyka raakte onmiddellijk in paniek – maar er was niet veel dat ze kon doen – de meisjes hadden zichzelf in het huis opgesloten.

Tanyka probeerde verwoed de ramen in te slaan om het huis binnen te komen, waarbij ze in haar wanhopige strijd om haar meisjes te redden snijwonden en wonden opliep, zo staat te lezen in de verslagen.

Volgens de politie konden zij en haar zesjarige zoon alleen maar toekijken hoe het huis afbrandde.

Politieagenten en brandweerlieden die zich naar de plek van het ongeval haastten, konden uiteindelijk het huis binnenkomen – en na een heroïsche poging slaagden ze erin de meisjes eruit te krijgen.

  Meisje (11) overleden bij ongeval in Persingen

Maar toen was het al te laat.

De zusters worden verondersteld te zijn gestorven aan rookinhalatie. Ze werden bewusteloos gevonden en hielden elkaars handen vast.

Hun moeder schreef woensdag een emotioneel bericht over het hartverscheurende verlies van haar geliefde meisjes.

“Mama’s mooie baby’s, ik mis je meer dan woorden nu kunnen beschrijven.” Tanya schreef volgens 7News.

“Absoluut ontdaan zijn en mezelf haten omdat ik niet meer kan helpen.

“Mijn baby’s, ik hou zoveel van jullie, ik weet niet hoe ik ooit zal kunnen begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de brand. Het onderzoek is op dit moment aan de gang en de politie zegt dat ze een open geest hebben en naar verschillende alternatieven kijken.

“De moeder sprak gisteravond met de rechercheurs. Zij was getraumatiseerd maar hielp onderzoekers voor zover zij dat kon,” de Bevelhebber van het District Riverina, het Edele Loodje, zei.

De tante Tammy Dubois van het meisje, 39, zei Tanyka bij de meisjes schreeuwde om de deur te openen omdat ,,er iets anders moet geweest zijn die in de voorkamer brandt,” de Dagelijkse gemelde Telegraaf.

“De meisjes konden niet spreken, ze hadden hun eigen speciale taal, ze aanbaden elkaar, ze werden gevonden in de voorkamer met elkaars hand in de hand,” zei ze.

“Onze harten zijn gebroken, mijn broer Geoffrey is buiten zichzelf, hij werd gevraagd om hun lichamen te identificeren in het ziekenhuis vandaag, maar hij kon het niet opbrengen om het te doen. Hij wil hier niet zijn.”

  Droevige dag voor Rico Verhoeven

Tammy beschreef de tweeling als ‘wilde, kleine Tomboys’ die graag in het vuil speelden en een speciale taal hadden die alleen zij begrepen.

De familie heeft een inzamelingsactie opgezet met als doel Tanyka te steunen in deze moeilijke tijd.

De oom van de tweelingmeisjes, Levi Ford, schrijft dat ‘alles, hoe klein ook, wordt gewaardeerd’.

“Mijn zus verloor op tragische wijze haar driejarige tweelingdochters in een huisbrand, die niet alleen het leven van deze twee jonge kinderen, maar ook hun huis en bezittingen eiste”, schreef de heer Ford.

De tragische gebeurtenis laat diepe littekens achter in een reeds onrustige gemeenschap, volgens Riverina District Commander Superintendent Bob Noble.

“Er is een gemeenschap die zwaar getroffen is door de dood van deze twee jonge mensen, het waren baby’s, het waren tweelingmeisjes, en een gemeenschap heeft de verwoestingen van de afgelopen tijd met bosbranden meegemaakt,” zei hij.

Ik kan me niet eens voorstellen hoeveel pijn ze moeten doorstaan. Mijn hart voelde medeleven met de familie en vrienden.

Deze arme moeder zal waarschijnlijk de rest van haar leven doorbrengen met wat als over speelt in haar gedachten. Jij in dat moment van tragedie, ik weet zeker dat ze haar best heeft gedaan.

Ik stuur mijn condoleances. Moge de twee prachtige engelen hoog vliegen 🌈🧚♀🧚🏼♂️Rip kleintjes ❤️

Heel de Benelux heeft het fout – wat is de naam van de vierde zoon?

Covid-19 is bij rokers erger, maar krijgen rokers minder snel het coronavirus?