in

Oma legt altijd katoenen watten in koelkast – haar supertrucje zal generaties lang bestaan

Wanneer je de koelkast opent om een maaltijd te bereiden, en je onaangename geurtjes merkt, dan is dat irritant. Daar gaat mijn zin om te koken!

Het is niet alleen bedorven voedsel dat slecht kan ruiken, ook plekken en vuil kunnen zich opstapelen, wat leidt tot slechte geurtjes.

Af en toe is het dus goed om de hele koelkast schoon te maken, maar slechte geurtjes kun je vlot verwijderen met behulp van katoenen watten en vanillepoeder.

Er bestaan tal van mogelijkheden om komaf te maken met slechte geurtjes in de koelkast. Dekseltjes gebruiken op potjes waar je voedsel in bewaart, bijvoorbeeld. Of vaak vergeet je gewoon dat je iets hebt opgeborgen, diep achteraan in de koelkast. Al deze dingen kunnen de koelkast dagenlang een slechte geur geven.

Lees ook  Vrouw verliest 44 kilo door déze 3 regels aan te houden

Weg met vieze geurtjes
Een ander probleem is dat als er een voedingsmiddel slecht ruikt, het ook de andere dingen slecht kan doen ruiken.

Af en toe is het nodig om de koelkast helemaal schoon te maken, maar dat hoef je ook niet elke week te doen. Zeker wat betreft slechte geurtjes, die kun je snel verwijderen.

Katoenen watten in koelkast
Als je de hele koelkast wilt schoonmaken bent, kun je dit doen met een emmer heet water gevuld met zout. Daarna schrob je dan het vuilnis weg.

Ook tomatensap is een uitstekend schoonmaakmiddel. Spoel daarna met warm water en zeep, en droog alles goed af. Zo houd je je koelkast perfect proper.

Lees ook  Mensen vervangen babyvoeding door bloem en retourneren het vervolgens voor geld

Maar hoef je nou je hele koelkast schoon te maken wanneer er vieze geurtjes opduiken? Het antwoord is nee. Slechte geurtjes kunnen blijven hangen, zelfs al heb je niets van bedorven voedsel liggen in de koelkast.

Vanillepoeder of limoen
Met een simpel katoenen watje kun je alles proper houden. Strooi vanillepoeder op het watje en leg dit in je koelkast. Het watje zal werken als een filter voor vieze geuertjes, en tegelijk houdt het de koelkast lekker fris.

Ik hoop dat je gebruik kunt maken van deze tip om je koelkast fris te houden zonder stinkende geurtjes!

Deel zeker dit artikel met je vrienden op Facebook. Iedereen kan dit gebruiken!

Gezicht van vrouw stukgebeten door eigen hond

Veel falende mondkapjes in verpleeghuizen: ‘Schandalig, we zijn besodemieterd’