in

Nog van plan om dit jaar op vakantie te gaan? Pas op! Terroristen houden DEZE gebieden in de gaten!

Er klinkt voor iedereen een waarschuwing van de Spaanse overheid: ISIS komt richting Spanje, en dat kan voor veel gevaar zorgen in de kustgebieden die druk bezocht worden door toeristen. Iedereen die hier dus heen gaat of heen wil gaan kan gevaar lopen.

Had u in uw agenda Spanje als vakantie bestemming staan? Pas dan erg goed op. Dit gebied van Spanje is erg zonnig en er komen heel veel toeristen op af, het is daarom ook een zeer aantrekkelijke plaats voor terroristen om een aanslag te plegen. Zij zullen hier mogelijk allerlei aanslagen plegen. De Spaanse overheid waarschuwt: “Leden van terreurgroep IS zouden op sociale media ’directe bedreigingen’ hebben geuit over het plegen van aanslagen in Spaanse kustplaatsen, populair bij miljoenen vakantiegangers uit onder meer Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

Lees ook  Rijke vent schreeuwt naar de moeder, die geen verjaardagstaart voor haar zoon kan betalen. De man beseft niet dat de baas achter hem staat

Volgens de Spaanse overheid is IS erg actief in de warme gebieden van Spanje, dit blijkt uit een overheidsrapport. Het rapport claimt dat IS de afgelopen tijd regelmatig in het Spaans publiceert, waardoor de invloed op radicale moslims in Spanje toeneemt, aldus de Britse krant Daily Mail. Over een specifiek doelwit wordt niet gesproken.”

Het is al eerder bewezen dat IS toeslaat in toeristische gebieden. Zo werd Parijs meerdere malen getroffen door IS-strijders. Concrete voorbeelden zijn Bataclan en Charlie Hebdo. In Tunesië is er al een keer een aanslag gepleegd op het strand, hier kwamen 38 onschuldige toeristen om het leven.

Lees ook  Famke Louise in zweet laat niks aan de verbeelding over

Voor Spanje is het lang geleden dat zij getroffen zijn door terreuraanslagen. Hierdoor is het dreigingsniveau op het moment tamelijk hoog; het ligt op 4. Dit betekent dat het land gevaar loopt, maar dat er geen concrete aanwijzingen zijn voor deze aanslagen. Het is dus een erg onzekere situatie.

Mocht u graag naar Spanje willen reizen, denk dan goed na en informeer goed. Kijk goed uit!

Aapje weigert zijn stervende vriend achter te laten. Dan verbluft hij omstanders door hem weer tot leven te wekken

Mama stopte nooit met het zoeken naar haar 13-jarige. Dan zegt ze stem dat ze nog één keer moet kijken….