in

Nikkie de Jager heeft geen kinderwens vanwege pestverleden

Nikkie: ”Ik neem liever een leuke hond”. Hoewel Nikkie de Jager tegenwoordig bij een groot publiek geliefd is, was dit vroeger wel anders.

De make-upartiest werd als kind veelvuldig gepest. Haar verleden heeft zo’n enorme impact op haar gehad, dat ze hierdoor zelfs geen kinderen wil.

”Ik neem liever een leuke hond, dan dat ik een kind moet klaarstomen voor die grote, boze wereld”, vertelt Nikkie aan Vogue.

De blondine werd als kind uitgemaakt voor onder andere ‘dikkop’ en ‘giraffe’.

Gepest
”Ik was vroeger onzeker over alles”, vertelt de 25-jarige openhartig. ”Toen ik zestien was en van m’n moeder brood moest halen, ging ik eerst anderhalf uur make-uppen. Voor de lol, ja, maar ook wel een beetje uit angst.”

Angst om gepest te worden. Hoewel de goedlachse visagiste nu miljoenen fans heeft over de hele wereld, werd ze vroeger voor van alles en nog wat uitgemaakt. ”Ik was een makkelijk doelwit”, verklaart Nikkie. ”Ze noemden me giraffe en dikkop enzo.”

Lees ook  Mark Rutte is vandaag tien jaar minister-president - Op naar de volgende 10 jaar!

Zelfvertrouwen
Gelukkig kon Nikkie terecht bij haar moeder. “Maar altijd tot op zekere hoogte. Mijn moeder heeft me uiteindelijk op een cursus gedaan om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Dan moest ik tegen mijn spiegelbeeld zeggen: ‘Ik hou van jou’ en dat soort dingen.” Het waren zware tijden voor de blondine, waarin ze zich vaak erg ongelukkig voelde.

”Vandaar ook die onzekerheid. Maar ik ben blij dat ik het heb meegemaakt, want het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.

Ik ben er nuchter door geworden, sterk en volhardend. Ik weet, in welke situatie ik ook zit, dat ik erger heb doorstaan.”

Kinderen
Ondanks de positieve draai die Nikkie aan die vervelende periode heeft gegeven, blijft de angst om gepest te worden altijd nog een beetje in haar achterhoofd zitten.

Lees ook  Vader schiet zijn 2-jarige zoontje in het gezicht om zijn moeder te straffen

Ze moet er dan ook niet aan denken dat er op een dag een kind van háár gepest wordt. Daarom heeft Nikkie nu, op 25-jarige leeftijd al een ingrijpend besluit genomen: ”Ik hoef geen kinderen”, deelde ze tijdens het interview met Vogue.

Sociale media
”Dit gaat ineens heel diep en misschien klinkt het nu alsof ik er nooit overheen ben gekomen”, geeft Nikkie toe. Toch is dat niet zo.

”Ik vind gewoon dat kinderen het tegenwoordig, met alle sociale media, zo intens voor hun kiezen krijgen.”

Nikkies vriend is het hier niet helemaal mee eens, zo laat ze weten. ”Nee, dat is nog een dingetje”, vertelt ze. ”Maar dat handelen we privé wel af.”

Publiek loopt de zaal uit bij voorstelling Arjen Lubach

Jongen met Down riskeert leven om verdrinkende vrouw te redden op zee – breng hulde aan dit joch!