in

Nieuwe studie onthult 7 voordelen van je bed te delen met je hond

De meeste mensen die geen hond hebben denken misschien dat het gek is om een proper, gezellig bed, met je hond te delen terwijl sommige diereneigenaars dan weer een andere mening hebben.

Het is een schattig zicht om je hond zich te zien nestelen in het bed met zijn baasje. Maar de haren, vuiligheid en teken doen je misschien veranderen van mening.

Niet iedereen die een hond in huis heeft, houdt ervan om te slapen met hun viervoeter, en dat is begrijpelijk. Anderzijds geeft een hond naast je in bed, misschien wel een veilig gevoel.

Nu heeft onderzoek de voordelen aangetoond van het slapen met je hond.

Een bevraging bij 150 hondeneigenaars door het Centrum voor Slaapmedicijn in de Mayo Clinic in Scottsdale, Arizona, heeft enkele interessante resultaten voor alle dierenliefhebbers.

Van diegenen die deelnamen aan het onderzoek, zei 56% dat ze hun bed deelden met hun hond of kat. En in deze groep, zei 41% dat de dieren hen beter hielpen slapen. Dit kwam doordat de dieren hun baasjes veiliger doen voelen door bij hen te liggen.

Lees ook  Lichaam van ‘Amerikaanse Maddie McCann’ teruggevonden 5 jaar nadat ze uit slaapkamer verdween

Nog steeds niet overtuigd? Hieronder hebben we 7 redenen waarom slapen met je viervoetige haarbal goed voor je is

1. Vermindert stress en angst
Er is bewijs dat honden stress verminderen. Bijvoorbeeld, therapiehonden worden wereldwijd ingezet om stress en angst te verminderen. Net naast je hond liggen is genoeg om je kalmer te voelen.

2. Je zelfzeker voelen
Weten dat je hond bij je ligt, zorgt ervoor dat hun baasjes zich veilig voelen. Dat is naast het feit dat vele honden je ook fysiek kunnen beschermen.

3. Ze houden je warm
De meeste honden houden ervan om neer liggen, wat een echt comfort is. Daarnaast houdt je viervoeter je lekker warm tijdens de koude wintermaanden.

4. Goed voor je hond
Het is niet alleen jij die zich beter gaat voelen als je hond met je in bed ligt, de hond apprecieert het ook om naast jou te liggen ’s nachts. Er is niemand anders ter wereld die zoveel van je houdt, als je hond. Hem dus naast jou laten slapen kan het leven van je hond verbeteren.

Lees ook  Vrouw belt politie over vermiste kleindochter – politie doorzoekt huis en doet bloedstollende ontdekking.

5. Helpt je in slaap te vallen
Studies tonen aan dat het gevoel van veiligheid die je van je hond krijgt, je ook beter zal doen slapen.

6. Verminder de kans op depressie
Honden voorzien onvoorwaardelijke liefde. Voor mensen die lijden aan een depressie, kan nabijheid van hun hond het leven aanzienlijk beter maken.

7. Biedt comfort
Een knuffel van je beste vriend zorgt voor een beter humeur alvorens het slapengaan.

Zal jij je hond naast je laten slapen na het lezen van dit artikel?

Voel je vrij om dit artikel met je vrienden te delen op Facebook zodat meer mensen horen over de voordelen van het slapen met je hond!

Ann en John breken record met huwelijk van 85 jaar – nu is het geheim van hun liefde onthuld

Man overgiet hond met water en laat dier doodvriezen in -32 graden Celsius