in

Nieuw onderzoek toont aan dat champagne het geheugen kan verbeteren en dementie tegen kan gaan

Champagne is niet alleen lekker. Maar het blijkt dat het ook nog eens een positief effect kan hebben op het geheugen. Nieuw onderzoek toont aan dat het chique drankje fenolen bevat die problemen gerelateerd aan geheugen problemen die ontstaan door ouderdom kan tegen gaan. Een bekende ziekte die je hiermee “zou” kunnen tegengaan is dementie.

Bij een onderzoek van de University of Reading in Engeland, werden de gevolgen van de consumptie van champagne op het geheugen onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat champagne fenolen bevat, wat ervoor zorgt dat de signalen in ons brein gestimuleerd worden, waardoor je uiteindelijk beter dingen zult onthouden. Fenolen kunnen helpen bij het tegengaan van leeftijds gerelateerde geheugenstoornissen, zoals dementie.

Lees ook  Moeder doodt dochtertje (1) op verjaardag en dumpt het lichaam in container voor gebruikte kleren

Champagne bevat een hogere concentratie fenolen dan witte wijn. Volgens de onderzoekers, zou de consumptie van één tot drie glazen champagne per week optimaal zijn.

“Deze geweldige resultaten laten voor het eerst zien dat een gematigde consumptie van champagne de potentie heeft om de cognitieve functionering te beïnvloeden, zoals het geheugen,” zo verteld professor Jeremy Spencer.

Lees ook  Jankees 'breekt in' bij verpleeghuis om bij zijn man te zijn tijdens quarantaine

Champagne bottles in a bucket
Dit betekend natuurlijk niet dat je meteen een fles champagne naar achteren moet gooien.

Bij het onderzoek naar de positieve effecten van de consumptie van champagne is het effect op de lever en nieren niet meegenomen, echter heeft voorgaand onderzoek van de University of Reading al aangetoond dat de consumptie van twee glazen champagne per week goed kan zijn voor het hart en de bloedcirculatie.

Deel dit goede nieuws met al je vrienden!

Moeder deelt foto’s van stervende dochter om te tonen dat chronische vermoeidheid geen verzinsel is

Mama panikeert wanneer 3-jarige zoon verdwijnt – 20 uur later vindt vreemde een been in het maïsveld.