in

Niet-gevaccineerde jongen (6) sterft bijna aan tetanus – ouders blijven weigeren om hem in te enten.

Een zesjarige jongen uit het Amerikaanse jongen, die niet gevaccineerd was, overleed bijna aan tetanus.

Hij moest 57 dagen in het ziekenhuis verblijven en de medische rekening liep op tot meer dan 750.000 euro.

De zaak van de jongen werd belicht in een studieverslag van het Amerikaanse Centers for Disease Control en zorgde voor felle reacties.

De jongen had een snijwonde aan zijn hoofd opgelopen toen hij op de familieboerderij aan het spelen was.

Zijn ouders maakten de wonde schoon en hechtten het zelf. Maar zes dagen later kreeg de jongen zware symptomen. De 6-jarige begon spasmen te krijgen – een belangrijke indicatie van tetanus.

Hij werd overgebracht naar een kinderziekenhuis, waar de dokters bevestigden dat hij tetanus had. Dit was het eerste geval in 30 jaar dat ze daar gezien hadden. Dankzij vaccinaties is de ziekte vrijwel uitgeroeid.

Toen de jongen in het ziekenhuis arriveerde, was hij wakker, maar kon hij zijn mond niet openen, had moeite om te ademen en had voortdurend spasmen.

De volgende dagen zou zijn toestand echter verslechteren. Hij had een erg hoge bloeddruk, een zeurende koorts en een verhoogde hartslag. De kleine jongen moest uiteindelijk aan een beademingsmachine gelegd worden.

Lees ook  Twee dagen niet douchen? Dit gebeurt er met je lichaam!

Hij lag 47 dagen lang op de afdeling intensive care en werd toen dagen later ontslagen om naar een revalidatiecentrum overgebracht te worden.

De behandelden dokters zeiden dat deze situatie eenvoudig had vermeden kunnen worden indien de jongen gevaccineerd was. Blijkbaar weigerden de ouders dat.

De kleine, maar luidruchtige minderheid die hun kinderen weigert te vaccineren zorgen wereldwijd voor een verhit debat.

De Wereldgezondheidsorganisatie noemde de weigerachtigheid om kinderen in te enten een van de grootste gezondheidsgevaren voor 2019.

Lees ook  Lichaam Holtheme is van visser (89) die vermoedelijk onwel werd

In Oregon, waar de jongen woont, zijn lagere schoolkinderen verplicht om zich voor de start van het schooljaar te laten inenten. Maar de ouders hebben de mogelijkheid om hier via een formulier van af te zien.

Uiteraard maanden de dokters de ouders ten strengste aan om hun kind te laten inenten, maar ondanks het feit dat hun zoon bijna overleden was, weigerden ze het advies te volgen.

De overgrote meerderheid van de wetenschappelijke studies over het onderwerp, daarin gevolgd door de Wereldgezondheidsorganisatie, toont aan dat er geen enkel verband is tussen vaccinaties en autisme.

Dit laatste is een belangrijke reden voor ouders om kinderen niet te laten inenten, maar is volgens de wetenschap dus compleet uit de lucht gegrepen.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Moeder gedood voor haar 3 jonge kinderen nadat iemand vanop brug steen door haar voorruit gooide.

49 doden bij aanslag op moskeeën Nieuw-Zeeland