in

Nies voortaan altijd met je mond open, anders loop je een groot risico!

Het is gevaarlijker dan je denkt!
Toegegeven: we proberen het volume van onze nies allemaal zo laag mogelijk te houden. Hoewel we thuis nog wel eens een buldernies laten horen, doen we dit in het openbaar eigenlijk niet. Kleine piepjes of een snufje is wel gewenst en het liefste met je mond dicht. Laat dat laatste nou heel gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

Voortaan kun je veel beter gewoon met je mond open niezen (wel met je hand ervoor, uiteraard).

Lees ook  Zo zag zangeres Maan er vroeger uit

Spoedeisende hulp
Mensen die hun neus dichtknijpen of met hun hand hun mond stevig dichtdrukken lopen een enorm risico. Een Britse man heeft die aan der lijve ondervonden toen hij naar de spoedeisende hulp moest, omdat hij niet meer kon slikken en praten. In eerste instantie vonden de artsen niet, maar uiteindelijk kwamen ze erachter dat de man een gescheurde keelholte had. Dit was allemaal gebeurd door de kracht van de nies.

150 kilometer per uur
Natuurlijk gebeurt dat maar zelden, maar desalniettemin kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Bij een nies komt namelijk een enorme drukgolf vrij van ongeveer 150 tot 160 kilometer per uur. Zo hard rijden we niet eens op de snelweg! Als je een deel dichtdrukt zullen de zwakkere delen in je lichaam een beste klap krijgen en dat kan op termijn schade opleveren. Naast een gescheurde keelholte kun je ook een gescheurd trommelvlies, een ontsteking van de ruimte tussen de longen en een hersenbloeding krijgen.

Lees ook  Peuter stikt bijna als hun kindermeisje hem onder dwang zijn eten voert

Zie jij wie het is? Ze is nu een van Nederlands bekendste zangeressen!

Mama haalt peutertje (2) uit kinderopvang en ontdekt dat haar wenkbrauwen zijn geëpileerd