in

Neven uit Apeldoorn slaan familielid in elkaar met knuppel na telefoontjes: ‘Totaal bizar’

De rechtbank in Zutphen heeft neven Martin (48) en Willy (29) L. en Sam D. (34) uit Apeldoorn veroordeeld tot 33 dagen cel. De mannen L. kregen daarnaast een werkstraf van 80 uur opgelegd, D. moet het doen met een werkstraf van 60 uur. Zijn rol bij het geweld tegen een familielid was namelijk kleiner dan die van de rest.

De drie waren in de nacht van 29 april 2018 het gedram van een familielid spuugzat, toen die hen tijdens een gezellige avond steeds lastig viel met telefoontjes. En dus togen ze naar het huis van de belager met vier minderjarige kinderen, om verhaal te halen.

Lees ook  Weerman Gerrit Hiemstra krijgt enorme lading kritiek over zich heen

Ze namen daarvoor echter wel een knuppel, messen en een nepvuurwapen mee. Het uitpraten liep uit op knokken aan het Rentmeestersveld in de Apeldoornse wijk Matenveld. De man des huizes raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd, twee van de verdachten liepen ook letsel op. De zoon van het slachtoffer kreeg het ook met de drie aan de stok en liep daarbij naar eigen zeggen psychische schade op.

Dom
,,We zijn allemaal dom geweest, niet nadenkend’’, zei een van de verdachten twee weken terug ter zitting. Hier eiste de officier van justitie een celstraf voor de tijd die ze in voorarrest hebben gezet, ongeveer een maand, en verder 150 uur taakstraf voor de neven L. en 120 uur voor D. vanwege diens kleinere rol.

Lees ook  Moeder gaat winkelen en schoonmoeder scheert hoofd van baby zonder toestemming van moeder

,,Totaal bizar’’, noemde de aanklager het geweld. ,,Achter talloze voordeuren heeft dat tot veel onrust geleid.’’ Omdat de reclassering de kans op herhaling echter laag inschat en de zaak al wat ouder is, legde de rechtbank een lagere straf op dan geëist. Daarnaast vinden de rechters het niet bewezen dat de drie ook daadwerkelijk met messen hebben gestoken.

De mannen moeten samen ook 1500 euro aan schade vergoeden aan de zoon van het slachtoffer.

Kind (5) komt onder rijdende grasmaaier en overlijdt

Is je pakketje van AliExpress nog niet bezorgd? Misschien ligt het op deze hoop