in

Nederlandse school voert alcoholtest in voor dronken leerlingen. Een goed initiatief?

Ademtests op school om dronken leerlingen te ontmaskeren? Inderdaad, dat heb je goed gelezen. In sommige Nederlandse scholen zitten er ’s ochtends blijkbaar dronken leerlingen in de schoolbanken. Daarom zal het Varendonck College in Asten en Someren ademtests uitvoeren bij studenten van wie vermoed wordt dat ze dronken zijn. Rector Irma van Nieuwenhuijsen verklaart dat het alsmaar meer voorkomt dat leerlingen onder de invloed van alcohol op school komen opdagen.

Rector van Nieuwenhuijsen verklaarde:

“Er zit een patroon in. We zien steeds vaker op maandagochtend na de kermis of een dorpsfeest dat er kinderen met een alcoholpromillage in de klas zitten. Ze zijn niet goed aanspreekbaar en verstoren de les. Dat kan niet. Ik ben verantwoordelijk voor een goed leerklimaat.”

Lees ook  24 jaar cel en tbs geëist tegen drievoudig moordverdachte Thijs H.

Het is niet precies geweten om hoeveel leerlingen het gaat, maar van Nieuwenhuijsen heeft het over “één, twee of drie leerlingen in één klas.”

Een ademtest afnemen bij leerlingen is perfect toegestaan, mits de ouders daar vooraf toestemming voor gegeven hebben.

Volgens de rector reageren de ouders in elk geval “overwegend positief” op het initiatief. De ouders werden vooraf per brief ingelicht over de plannen.

Lees ook  Krijgen Prins Harry en zijn Meghan een tweeling?

Het Trimbos-instituut van haar kant – het Nederlandse instituut voor mentale gezondheid en verslaving – liet weten dat drankmisbruik bij jongeren geen groeiend probleem is. Er lijkt echter wel een einde te zijn gekomen aan de dalende trend van alcoholgebruik bij Nederlandse studenten.

WAT VIND JIJ VAN DIT INITIATIEF? MOETEN LEERLINGEN AAN EEN ADEMTEST ONDERWORPEN WORDEN ALVORENS DE KLAS TE BETREDEN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT MET JE VRIENDEN!

De man werd gearresteerd nadat zijn verzorgsters ontdekten dat hij helemaal geen beperking had.

De vrouw zat rustig in haar soep te roeren toen ze het zag.