in

Nederlandse meiden zijn intimidaties aan badplaats spuugzat

“Wij, Scheveningse vrouwen, laten ons niet meer intimideren. Wij willen onze veiligheid terug”, aldus Bianca Scholten, de organisator van een groots vrouwenprotest in het Nederlandse Scheveningen.

Normaal gezien is de Boulevard aan deze badplaats een toeristische trekpleister, maar de laatste jaren is de sfeer flink verpest door intimiderend, grensoverschrijdend gedrag van rondhangende mannen en jongeren.

“Er is vrouwonvriendelijk gesis. Er zijn soms Metoo-handtastelijkheden en veel vrouwen hebben buiten nare scheldpartijen meegemaakt waarbij ze zich bedreigd en vernederd voelden.

We moeten onze stem laten horen en in onze kracht staan willen we weer ons eigen vertrouwde thuisgevoel terug in ons geliefde Scheveningen”, zegt mede-organisator Roos Padmos.

  Met dit trucje verminder je donkere kringen onder je ogen

“Illegale straatracers, misbruik van lachgas, totaal gebrek aan respect voor alles wat vrouwelijk is, zelfs een meisje van amper tien jaar dat be tast is,… het is echt schrikbarend geworden”, schetst Padmos verder.

De betoging heeft zijn effect niet gemist. Want de gemeente Den Haag kondigde alvast forse maatregelen aan om de overlast op Scheveningen de kop in te drukken.

Zo zet de politie twee wijkagenten en negentien agenten gericht in, op de overlast rond boulevard en haven.

Om straatraces tegen te gaan, wordt een speciaal team ingezet en ook wordt de bereden politie ingezet. Het stadsbestuur stelt voor om ook een blowverbod aan de kuststrook in te stellen.

  Veenendaalse speeltuin wordt geterroriseerd door groep kinderen: ‘Als we niet betalen, slaan ze ons in elkaar’

Ondertussen komt er ook wat kritiek uit rechtse hoek op de reportage beneden: er wordt nogal rond de pot gedraaid als het aankomt om de daders te benoemen.

Alsof politiek correct blijven toch nog net een tikkeltje belangrijker is dan veilig rondslenteren in je eigen gemeente.

“Door de daders niet aan te willen wijzen maken deze vrouwen ALLE mannen verdacht.”, luidt alvast één van de commentaren. Misschien kan burgemeester Lippens een beetje raad komen geven?

Depressieve bruidegom gaat helemaal door het lint wanneer hij huwelijkstaart moet snijden

Moeder geeft dochter (4) nog steeds borstvoeding: “Ik stop er pas mee als zij het niet meer wil”