in

Nederlander op skivakantie ‘zomaar’ in nek gestoken: ‘Hij heeft 25 hechtingen’

Een 21-jarige Nederlander is afgelopen zaterdag in een bar in het Oostenrijkse Gerlos neergestoken.

Een andere Nederlander stak ‘uit het niets’ een bierglas in zijn nek. “Hij heeft 25 hechtingen en heeft heel veel pijn.”

Het zou een hele mooi week worden voor zeven vrienden uit Koudekerk aan den Rijn. Afgelopen zaterdag kwamen ze aan in het Oostenrijkse Gerlos voor een skivakantie.

“We deden wat boodschappen, haalden onze skispullen op en toen gingen we rond zeven uur ‘s avonds après-skiën”, vertelt Mike aan RTL Nieuws. Hij is de zwager van het slachtoffer, die liever anoniem blijft.

‘Elkaar nog nooit gezien’
In de kroeg van een Nederlandse uitbater in Gerlos was het op het moment van het incident hartstikke druk.

Lees ook  Ongetrouwde tiener wordt buiten gegooid omdat ze zwanger is. Jurylid Simon zet iedereen meteen op scherp!

De groep vrienden was bij de nooduitgang gaan staan. “En toen kwam er een dronken jongen op ons af.

Helemaal uit het niets sloeg hij zijn bierglas kapot in de nek van mijn zwager. Geen ruzie, geen boze blikken vooraf. Ze hadden elkaar nog nooit gezien.”

Paniek brak uit in de kroeg en het slachtoffer riep dat er zo snel mogelijk een ambulance moest komen. “Hij verloor heel veel bloed, het spoot er echt uit.”

Samen wordt hij met Mike naar een ziekenhuis gebracht. “Dat was een uur rijden. Tijdens die rit zakte zijn bloeddruk heel erg, omdat hij zo veel bloed verloor. In het ziekenhuis is hij meteen geopereerd.”

Lees ook  Man verliest gezichtsbedekking tijdens overval op slijterij in Reigersbos

De Koudekerker heeft 25 hechtingen in zijn nek, waarvan 9 in zijn spieren. “Gisteren is hij gelukkig ontslagen uit het ziekenhuis. Hij heeft heel veel pijn en ligt op bed. Zijn hele vakantie is naar de klote.”

‘Te dronken voor verhoor’
De 31-jarige Nederlander werd zaterdag direct opgepakt door de Oostenrijkse politie. “Hij was toen te dronken om verhoord te worden”, vertelt een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws.

Ook was hij agressief tegen de agenten. “Hij is de volgende dag alsnog verhoord en daarna vrijgelaten.”

Het Openbaar Ministerie in Oostenrijk bepaalt of de man vervolgd wordt voor het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

OM in Spanje eist vier jaar cel tegen Nederlander (17) in omstreden zedenzaak

Xelly Cabau van Kasbergen verklapt geslacht baby.