in

Na jaren ziekte informeren de dokters de vrouw dat het rood op haar buik geen rare moedervlek is.

Als je aan je lichaam denkt, weet je dat al die kleine plekjes en moedervlekjes je uniek maken ten opzichte van elk ander lichaam ter wereld. De meesten onder ons overwegen zelfs niet eens om naar de dermatoloog te gaan. Model en muzikante Taylor Muhl deed dat evenmin. Sinds haar geboorte had de vrouw uit Los Angeles een ongewone eigenschap.

Het grootste deel van haar huis was sneeuwwit, maar een kant van haar torso was dieprood. Het leek een beetje op zonnebrand. “Ik kreeg te horen dat het een moedervlek was”, legde Muhl uit.

“Mijn moeder was een beetje een flower power kind, ze kreeg me tijdens een natuurlijke bevalling thuis met twee vroedvrouwen … Toen ik eruit kwam en mijn buik was zo, had ze meteen zoiets van, ‘Wat heb ik gedaan?’”

Lees ook  Fantastisch nieuws: Door witte wijn val je af

De vroedvrouwen hadden aanvankelijk gezegd dat de geboortevlek zo wel zou verdwijnen, maar dat deed het niet. En omdat de moeder van Muhl nooit een echografie had laten maken, wist ze niets over de unieke toekomst die haar dochter te wachten stond.

Vlak voordat Muhl begon te puberen, kreeg ze vreemde gezondheidsproblemen, zoals chronische sinusinfecties en migraines. De dokters weten het aan een auto-immuunziekte of allergieën.

Pas wanneer ze in de 20 was en al jaren ziek was geweest, ontdekten Muhl en haar dokters eindelijk wat er aan de hand was. Ze had opmerkelijk verschillend DNA in haar lichaam.

De reden waarom was al even schokkend als de diagnose: de moeder van Muhl was aanvankelijk zwanger van tweelingen, en Muhl absorbeerde haar zusje in de baarmoeder.

Lees ook  Eindelijk bewijs: Vrouwen zouden veel langer moeten slapen dan mannen!

Wanneer twee ongeboren kinderen zich vermengen tot een enkele foetus, heet dat in medische termen “chimerisme.” De rode plek op de buik van Muhl? Dat is de huiskleur van haar zus, en dus geen moedervlek.

“Dit is wellicht het meest bevrijdende jaar ooit”, vertelde ze. “Het moeilijkste was nog dat ik deed alsof ik niet ziek was, en dat is iets wat ik de voorbije zeven jaar heb gedaan.”

“Het begint echt te wegen. Nu hoef ik me er geen zorgen meer over te maken. Het is er gewoon.”

Bekijk het videoverslag hieronder!

Elianna (4) moet vechten voor haar leven na inslikken zwembadwater

Koppel dat al 49 jaar getrouwd is krijgt makeover. Bij de onthulling van het resultaat herkennen ze elkaar niet meer.