in

Mishandeling conductrice (63) maakt veel los: ‘Zo’n laffe, lage daad’

De beelden waarop te zien is hoe een 63-jarige conductrice op station Breda knock-out wordt geslagen, maken veel los.

De m*shandelde conductrice is erg geschrokken, maar laat weten dat ze de dag erna weer aan het werk is gegaan. De politie zet alles op alles om de dader te vinden. “Deze lage actie verdient alle aandacht.”

Gisteravond verspreidde de politie beelden van de heftige mishandeling via het politieprogramma van Omroep Brabant.

“De beelden zijn al meer dan 140.000 keer bekeken en we krijgen ontzettend veel reacties binnen van mensen die woedend zijn. Helaas hebben we tot nu toe nog maar 1 bruikbare tip gekregen”, zegt een politiewoordvoerder.

Lage en laffe daad
Waarom er pas nu aandacht wordt gevraagd voor de brute mishandeling die op zaterdagavond 28 september plaatsvond?

“Dat komt omdat we eerst zelf er alles aan hebben gedaan om de dader te vinden. Het horen van getuigen en het bekijken van de beelden, kost tijd.”

Omdat de politie de gebeurtenis hoog opneemt en de dader nog altijd niet is gepakt, wordt nu de hulp van het publiek ingeschakeld.

Lees ook  André over erfenis: ‘Roxeanne, Rachel en zelfs Monique krijgt niets!’

“Het is zo’n lage en laffe daad, we willen die dader echt pakken.” Vanavond is er ook in Opsporing Verzocht aandacht voor de zaak.

Erg geschrokken
De conductrice die al 16 jaar in het vak zit, wil alleen via een woordvoerder van de NS reageren. “Ze is erg geschrokken en heeft zoiets in al die jaren nog nooit gemaakt. Het gaat nu goed met haar, maar ze wil niet alles nog een keer oprakelen.”

Het slachtoffer wil wel aandacht voor de zaak, vervolgt de NS-woordvoerder. “Zodat de dader wordt gepakt en niet nog een keer kan toeslaan bij een collega.”

Uitzonderlijke m*shandeling
Conducteuren hebben vaker te maken met mishandeling, maar deze gebeurtenis is bijzonder, vervolgt de woordvoerder van de NS. De man heeft de mishandeling van tevoren gepland en is pas ‘later’ verhaal gaan halen.

De conductrice had de man al in de trein aangesproken omdat hij geen geldig kaartje had. In de trein leek de boel in eerste instantie gesust omdat er werd afgesproken dat hij op station Breda een kaartje zou kopen. Maar eenmaal op het station Breda sloegen alle stoppen door.

Lees ook  Politie bevrijdt ontvoerde vrouw en twee kinderen in Almere

“De man heeft de conductrice op het station van achteren aangevallen en knock-out geslagen. Zonder iets te zeggen. Pas later besefte de conductrice dat het de man was van het ongeldige vervoersbewijs.”

Heftige gebeurtenis
Het slachtoffer is meteen naar de huisarts gegaan. De verwondingen vielen naar omstandigheden mee.

“Daarom wilde ze de volgende dag weer aan het werk gaan.”

Vlaams accent
De dader is een lichtgetinte man van zo’n 35 jaar die opviel door zijn Vlaamse accent. “Hij is klein van stuk, zo rond de 1.65 m, tenger en heeft kort donker haar, opgeschoren aan de zij- en achterkant”, laat de politie weten.

Na het incident rende hij via de roltrap richting de stationshal. Op bewakingsbeelden is onder meer te zien hoe hij over een toegangspoortje van het station springt.

Er komt sneeuw aan: ‘Het eerste speldenprikje van de winter’

Anna Nooshin draagt een badpak met een wel heel erg diepe uitsnede