in

Moslimmeisje wil haar hijab afdoen – dan zegt haar vader dit

Als jonge moslim kom je tegenwoordig nog steeds vooroordelen en discriminatie tegen.

Een van de meest voorkomende misvattingen over moslimvrouwen in het bijzonder is dat ze gedwongen worden om de sluier te dragen. Bovendien zijn er veel beweringen dat dit religieuze symbool de onderdrukking van moslimvrouwen vertegenwoordigt.

Dit soort vooroordelen is precies wat de 17-jarige Lamyaa moest maken toen ze online in een discussie betrokken raakte.

Maar Lamyaa is niet het type dat het gewoon opgeeft als ze wordt geconfronteerd met een uitdaging. In plaats daarvan deed ze iets dat nu door duizenden mensen online wordt gedeeld.

Lamyaa had een discussie in een groeps-chat op Facebook. Het onderwerp was de Amerikaanse president Donald Trump. Lamyaa’s meningen verschillen van die van de president en ze heeft openlijk haar mening gegeven in de chat.

Dit leidde ertoe dat een andere persoon in de chat Lamyaa – en haar religie – verbaal aanviel. Lamyaa is moslim en draagt ​​de hijab.

“Stop met het verdedigen van de islam B **** houd je vast, je kon die sjaal niet afnemen of je vader zou je slaan”, schreven ze.

Dit inspireerde Lamyaa om iets ongewoons te doen. Ze schreef haar vader.

“Baba (papa in het Arabisch), ik wil je iets vertellen”, schreef Lamyaa aan haar vader, die volgens Buzzfeed in Saoedi-Arabië woont.

Lees ook  Knettergek of heldendaad? Suzanne (48) test Nederlands coronavaccin met bijwerkingen

“Zeg het eens. Gaat het, lieverd? “Antwoordt de vader en schakelt tussen Engels en Arabisch.

“Ja, ik ben oké. Ik dacht. Ik wil mijn hijab afdoen, “antwoordde Lamyaa.

Toen antwoordde de vader iets dat de vooroordelen waarmee Lamyaa werd geconfronteerd volledig weerlegde.

“Lieverd, dat is niet mijn beslissing om te nemen. Dat is het besluit van geen enkele man om te nemen. Als het is waar je zin in hebt, ga je gang. Ik zal je steunen, wat er ook gebeurt, ‘antwoordde haar vader zakelijk.

Volgens Buzzfeed was het Lamya’s bedoeling om haar hijab niet echt af te doen. Ze schreef eenvoudigweg aan haar vader om het vooroordeel te weerleggen dat moslimvrouwen altijd gedwongen zijn het te dragen door hun mannelijke familieleden.

Lamyaa deelde vervolgens haar gesprek met haar vader met zowel de beledigende persoon als op Twitter.

En dat was het. Haar post ging snel rond.

Sinds Lamyaa het gesprek op Twitter heeft geüpload, heeft het bijna een half miljoen interacties gehad.

De meeste reacties waren positief en ondersteunend voor Lamyaa en haar vader en hun kijk op religie. Maar anderen waren er snel over om erop te wijzen dat er nog steeds vrouwen over de hele wereld waren die in feite gedwongen werden de hijab te dragen. Lamyaa kwam dus terug met een follow-up van haar post om haar exacte boodschap te verduidelijken:

Lees ook  Intelligente mensen zijn vaker slordiger, blijven langer wakker en vloeken meer.

“Veel mensen hebben deze tweet aangezien ik zeg dat geen enkele vrouw gedwongen wordt om de hijab te dragen. Ik wilde alleen maar zeggen dat dat niet het punt was van de tweet, “schreef ze.

“De tweet was iets dat gebeurde en ik denk dat de manier waarop mensen het waarnemen, aan hen is. Ja, veel vrouwen worden gedwongen de hijab te dragen. Dat is vreselijk en ik ben er een geweest om dat meerdere keren te benadrukken. Die onderdrukking is echter niet wat de hijab symboliseert, het is niet waarom vrouwen het dragen. Ik heb er persoonlijk voor gekozen de hijab te dragen, voor mezelf en voor god. Ik spreek niet voor andere vrouwen. Ik vertegenwoordig niemand behalve ikzelf. Ik zal echter altijd opkomen voor anderen en het verbreekt mijn hart om te weten dat sommige vrouwen geen keuze mogen maken in wat ze doen met hun EIGEN lichamen. ”

Lamyaa is ongelooflijk wijs en sterk, en ik denk dat het haar uitstekend deed om haar gedachten te uiten en om te helpen de vooroordelen te ondermijnen die leiden tot discriminatie en racisme. Deel dit artikel om hulde te brengen aan Lamyaa.

Meneer fietst gans kapot en rijd gewoon door alsof er niets is gebeurd

Shampoo kopen? Let dan op deze 4 schadelijke-ingrediënten: