in

Moordenaar van Romy (14) zat half uur na de moord aan limonade..

De 14-jarige jongen die heeft bekend zijn klasgenoot Romy Nieuwburg (14) uit Hoevelaken te hebben verkr*cht en vermoord, raakte na zijn daad geen moment in paniek. Dat blijkt uit een nauwkeurige reconstructie van de sporen die hij naliet op die fatale vrijdagmiddag 2 juni. De dader dronk op weg naar huis nog een glas limonade bij een boer.

Ook zou hij smoorverliefd zijn geweest op Romy. Het nam obsessieve vormen aan, vertellen meerdere klasgenoten. Hij zou haar vaker stiekem hebben gevolgd. Vriendinnen maakten vanwege zijn stalkgedrag een Whatsappgroep aan om Romy te waarschuwen als de verdachte weer achter haar aan liep. De boer vertelt het volgende over de dag van de moord:

Lees ook  Nederlanders klaar met PostNL: bezorgers gooien pakketjes in kliko’s

“Ik zat buiten voor het huis met iemand een biertje te drinken toen hij aan kwam fietsen. Hij had dorst, kwam erbij zitten en vroeg of hij wat mocht drinken.”

De boer vraagt de jongen waarom hij zo ver van huis is. Het is warm en zeker drie kwartier fietsen. Ook de school is een andere kant uit. ,,Hij zei me dat zijn familie graag fietste. Dat zijn oma wel eens 100 kilometer op een dag fietste. Hij zei ook van fietsen te houden. Ja, dat geloof je dan.” Het oog van de boer valt op de rode arm van de jongen, die onder de schrammen en brandnetelbulten zit.

Lees ook  Vermist 2-jarig meisje dood gevonden in water in Rotterdam

,,Hij vertelde dat hij een vriendje uit Hoevelaken naar huis had gebracht en dat ze onderweg hadden gestoeid in het gras.” Volgens de boer zweet de verdachte flink. ,,Hij haalde een grote badhanddoek uit zijn rugzak en veegde zijn gezicht ermee af. Het was zo’n handdoek met een briefje van 200 euro er op. Hij was er erg trots op.”

Politiewaarschuwing: als een vreemde door de telefoon vraagt “Kunt mij verstaan?”, hang dan snel op – hier is waarom

Consumentenbond: Pas op voor deze apps. Ze smeren ongemerkt sms-diensten aan