in

Moeder woedend over 25 bijtwonden bij dochter: ‘Kinderopvang deed niets’

De moeder van een 15 maanden oude baby heeft op Facebook alarm geslagen over de kinderopvang van haar dochter in de Amerikaanse staat Arizona. Haar kind had op een dag maar liefst 25 bijtwonden opgelopen, vermoedelijk afkomstig van andere kinderen. Alice Bryant deed aangifte, maar hoorde daarna niets meer.

Het meisje had bijtwonden over haar hele lichaam, van haar schouder tot aan haar onderrug. Op de drie foto’s die Bryant op Facebook deelde, zijn de verwondingen goed te zien.

Lees ook  Waarom je beter niet kunt gaan douchen of afwassen bij onweer

Bryant is woedend, blijkt wel uit het bericht dat ze deelde. Ze vraagt andere mensen om het te delen. “Ik heb aangifte gedaan van verwaarlozing en heb ook de zorgautoriteit ingelicht. Het is nu twee maanden geleden en ik heb nog steeds niets gehoord.”

De vrouw roept andere ouders op hun kinderen niet naar dezelfde opvang te brengen. “Ze hebben me niet gebeld en niets verteld toen ik mijn dochter ophaalde. Al deze bijtwonden heeft ze in een dag opgelopen.”

Lees ook  Jongen rent brandend huis in om nichtje te redden: 'Zou het zo weer doen'

Ongefundeerde klacht
De politie zegt het incident, dat plaatshad op 26 februari, serieus te onderzoeken, maar heeft geen verdachten op het oog, laat staan dat er aanhoudingen zijn verricht.

Tegen een lokale televisiezender noemt de kinderopvang de aanklacht ‘ongefundeerd’. Een medewerkster weigerde verder commentaar.

Vrouw (39) heeft 44 kinderen door zeldzame aandoening

Dierenbeul trekt kop van romp zwanenjong