in

Moeder Wilma: “Ik liet mijn kind kilo’s met snoep eten totdat hij brullend aan tafel zat”

‘Na drie dagen smeekte hij om aardappelen’
Moeder Wilma Jonker vertelt aan LINDAnieuws, naar aanleiding van een onderzoek naar lastige eters, dat ze vroeger wel raad wist met haar eigen lastige eter. Haar zoon wilde als driejarige peuter niet eten en verkondigde tegen etenstijd dat hij niks anders wilde eten dan snoep.

‘Ik eet alleen maar snoep’
Inmiddels is haar zoon twintig en is het helemaal goedgekomen met zijn eetgedrag, maar hoe dat vroeger was staat Wilma nog helder voor de geest: “Als het etenstijd was ging hij met zijn armen in zijn zij voor ons staan en zei hij ‘Ik eet alleen maar snoep,’ gevolgd door een opsomming van de snoepsoorten die hij lekker vond.’ Wat ze vervolgens deed om zijn vervelende gedrag te stoppen is een beetje onorthodox, maar het werkte wel!

Lees ook  18 foto’s waar mensen met dikke dijen zich niet mee willen associëren, maar toch doen

Vissenkom vol met snoep
Ze kocht namelijk al het lievelingssnoep van haar zoon en zette dan in een grote vissenkom voor zijn neus op de eettafel. Terwijl zij en haar man een normale avondmaaltijd aten, kreeg hij spekjes, tumtums, marsen en allerlei ander snoepgoed. In het begin vond haar zoon het wel leuk, maar de tweede dag vond hij het al wat minder leuk worden. Op de derde dag was hij het snoepgoed helemaal zat en zat hij gillend aan tafel te brullen; hij wilde ook aardappels en groente eten. Wilma: “Daarna hebben we nooit meer een lastige eter gehad.”

Lees ook  PostNL is helemaal klaar met klacht van zeikerd op Twitter en reageert:

Wat vind jij van deze aanpak? En wat deed jij vroeger om je kinderen te laten eten?

Ze kosten nog geen euro bij de Action, moet je zien wat je allemaal met deze papierklemmetjes kan!

Dat randje aan je koffiefilter? Híer moet je dat eigenlijk voor gebruiken, wist jij dit?