in

Moeder weigert pijnstillers te nemen na de crash, zodat ze haar baby de borst kan blijven geven

Een moeder die na een zwaar auto-ongeluk met haar pasgeboren baby naar het ziekenhuis werd overgebracht weigerde vier uur lang sterke pijnstillers te nemen, zodat ze haar dochter borstvoeding kon geven.

Danni Bett was met haar twee maanden oude Indi buiten Christchurch in Nieuw-Zeeland onderweg toen ze de controle over haar auto verloor en tegen een vangrail terechtkwam waardoor de auto total loss was.

Door de impact van de crash kreeg ze een nekbrace omgelegd, maar haar moederinstinct fluisterde haar in om haar baby te voeden.

“Het enige wat ik kon zeggen was: ‘Haal mijn baby uit de auto, neem mijn baby’, ik was in shock”, zei Bett.

Lees ook  Miljuschka Witzenhausen openhartig over oom Willem Holleeder

Als bij wonder lag Indi ongedeerd te slapen en werd ze pas wakker toen omstaanders het duo kwamen helpen. Toen ze in de ambulance zat voelde ze een sterke pijn in haar nek, rug en heupen, maar gedurende vier uur lang weigerde ze sterke pijnstillers om haar baby de borst te kunnen geven.

In haar ziekenhuiskamer vroeg ze de verpleegsters om haar baby te mogen voeden, maar ze werd aangeraden om het flesje te gebruiken. Maar een vastberaden Bett drong aan en werd uiteindelijk toegestaan om haar huilende dochter de borst te geven.

Lees ook  Professioneel hondenuitlater gaat met hond wandelen. Wanneer ze in het bos zijn breekt de horror los. De gevolgen zijn verschrikkelijk

“Het zorgde meteen voor opluchting”, zei ze. “Ik wilde haar kalmeren. Om haar na zo’n traumatische dag van het flesje te geven voelde gewoon niet goed aan. Borstvoeding is het beste voor haar, dus dat is wat ik deed.”

Een verpleegster legde het bijzondere moment op foto vast en Bett deelde het vervolgens op Facebook. Ze hoopt dat haar verhaal andere moeders kan inspireren om hun baby’s altijd en overal de borst te geven.

Het ziet eruit als een schattige kinderfoto. Maar wat er op haar hoofd zit zal je schokken!

Moeder en dochter: “We zijn liever dikke uitkeringstrekkers dan dunne werknemers”