in

Moeder weigert het babyjongetje met het gekrompen hoofdje en de uitpuilende oogjes de borst te geven

Een pasgeboren baby werd als “alien” gebrandmerkt en kort daarop afgewezen door zijn moeder nadat hij met een zeldzame aandoening geboren werd. Khalida Begum (35) beviel maandagnacht van een nog naam te geven baby en was “geschokt” toen ze zag dat hij een klein hoofdje en uitpuilende ogen had.

De dokters in India hadden voorlopig de diagnose gesteld van Harlekijn Ichthyosis, hetgeen leidt tot een dikke huid en misvormingen. Maar deze symptomen lijken ook overeen te komen met een genetisch defect genaamd anencefalie. Deze aandoening leidt ertoe dat baby’s geboren worden zonder de bovenste delen van hun schedel en hersenen. De wel ontwikkelde delen worden vaak niet bedekt door huid of bot. Ruwweg komt deze aandoening drie keer voor op 10.000 zwangerschappen.

Lees ook  De 21-jarige dochter van Daphne Deckers en Richard Krajicek laat regelmatig losjes bijhangen

De moeder van vier uit Kathihar in het noorden van India vroeg aanvankelijk aan de vroedvrouwen om de baby uit haar zicht te verwijderen.

“Verschillende delen van de baby zijn niet helemaal ontwikkeld. Toen ik de baby voor de eerste keer zag, was ik compleet in shock over zijn alien look. Ik kon niet geloven dat ik een alien ter wereld had gebracht. Ik was geschokt en verdrietig en daarom vroeg ik de vroedvrouwen om hem te verwijderen.”
Gelukkig kreeg ze enkele uren later toch berouw en begon ze het kleintje toch de borst te geven.

Lees ook  Man in bootje woedend om streek van kwajongens: “Schandalig”

Sindsdien verzamelen de dorpelingen rond haar huis omdat ze denken dat hij de incarnatie is van de Hindoe apengod Hanuman.

Bekijk hieronder een video over Harlekijn Ichthyosis en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Baby heeft zoveel haar, dat vreemden denken dat het een pruik is

Een bouwvakker vond een babymeisje tussen het afval. 20 jaar later wordt ze verrast met een bezoek