in

Moeder waarschuwt voor levensgevaarlijke ‘spel’: “Ik had mijn zoon vanavond kunnen verliezen.”

Een nieuwe uitdaging die zich onder jongeren heeft verspreid kan fatale gevolgen hebben. Daar kwam de 11-jarige Tyler Hollingworth op de meest vervelende manier achter, nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege zijn verwondingen. Nu waarschuwt zijn moeder Dawn voor het verschrikkelijke ‘spel’ in een Facebookpost die elke ouder zou moeten lezen.

De volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

We hadden gehoopt dat er een einde zou komen aan gevaarlijke uitdagingen die zich onder jongeren verspreiden, maar nu lijkt er een nieuwe trend in de omloop te zijn.

Zoek even naar ‘Roundabout of Death’ en het levert snel duizenden video’s op over deze uitdaging, die in eerste instantie vrij onschadelijk kan zijn. Maar het spel kan ernstige gevolgen hebben, zoals Tyler Hollingworth heeft ervaren.

Nu waarschuwt zijn moeder, Dawn Hollingworth, voor deze uitdaging in een opvallende Facebookpost.

“WAARSCHUWING – SCHOKKENDE FOTO’S. Voor alle YouTube bloggers die films uploaden van gevaarlijke uitdagingen die 11-jarigen leuk lijken – dit is het resultaat”, begint de moeder van Tyler met haar bericht.

Lees ook  Je afwas voorspoelen is helemaal geen goed idee als jij het in de vaatwasser stopt!

Dawn doet een beroep aan de zogenaamde ‘YouTubers’ die ervoor kiezen video’s van uitdagingen zoals deze te plaatsen zonder na te denken over de gevolgen.

Haar 11-jarige zoon, Tyler, overleed bijna nadat hij de uitdaging ‘Roundabout of Death’ (oftewel ‘rotonde van de dood’) had geprobeerd.

De uitdaging wordt gedaan op een draaimolen, zoals vaak in een speeltuin wordt gevonden. Vervolgens wordt een brommer of scooter op de rand van de draaimolen geplaatst, die deze dan zo snel mogelijk laat draaien.

Voor Tyler eindigde het bijna in een ramp toen hij plots het bewustzijn verloor vanwege de enorme krachten waaraan zijn lichaam werd blootgesteld.

Zijn ‘vrienden’ beseffen eerst niet de ernst van de situatie, en in de video die werd opgenomen is te zien dat ze lachen als Tyler bewusteloos op de draaimolen ligt. Toen ze beseften wat er was gebeurd, zetten ze het op een lopen. Tyler werd door een voorbijganger gevonden die de hulpdiensten belde.

Lees ook  Man ziet 23 vrachtwagens geparkeerd onder een brug, dan beseft hij dat ze een leven redden.

“Zijn verwondingen waren zo ongewoon dat artsen zeiden dat ze nog nooit zoiets hadden gezien en dat ze onderzoek moesten doen voordat ze hem konden behandelen.” schreef zijn moeder.

De schade was aanzienlijk. Tylers ogen waren rood doorlopen en zijn hersenen waren zo opgezwollen dat er sprake van een kritieke situatie was. Als de zwelling niet zou afnemen, was de kans op een beroerte erg hoog.

Dawn deelde de video van het voorval en de foto’s in de hoop dat jongeren en ouders het zien en lezen. Om op deze manier duidelijk te maken hoe gevaarlijk deze uitdagingen kunnen zijn.

“Ik had mijn zoon vanavond kunnen verliezen en ik wil niet dat iemand anders doormaakt wat ons gezin nu doormaakt.”

Help dit te delen zodat niemand meer slachtoffer wordt van deze afschuwelijke uitdaging!

Gered uit vlammenzee – maar helaas overleeft de zwaar verbrande koala Lewis het niet

Dit is dus waarom Kim Feenstra zo’n gek stemgeluid heeft