in

Moeder verdacht van mis bruik dochter (12) in opdracht van Groningse minnaar

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag anderhalf jaar cel geëist tegen een 43-jarige Groninger wegens het bezit van kinder- en dierenp*rno.

Ook zou hij een vrouw uit Hoogersmilde opdracht hebben gegeven haar eigen dochter te mis bruiken.

Tegen de vrouw uit Hoogersmilde eiste het OM anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Die straf moet van de officier worden opgelegd wegens het betasten van haar 12-jarige dochter. Ook maakte en verspreidde ze volgens het OM kinderp*rnografische afbeeldingen en een filmpje van het meisje.

Kinderp*rno in bezit
De 46-jarige vrouw deed dat volgens het OM vorig jaar zomer in opdracht van haar minnaar, de 43-jarige Groninger. De vrouw uit Hoogersmilde had hem via een erotische datingsite ontmoet.

Behalve de foto’s en het filmpje die de moeder van het meisje had gemaakt, had de Groninger nog zon 180 kinderp*rnografische afbeeldingen van andere meisjes in de leeftijd van 8 tot 17 jaar.

Vader deed aangifte
De vader van het meisje belde eind juli vorig jaar de politie. Dat deed de man nadat hij op de telefoon van zijn vrouw app-gesprekken met de man had gevonden.

Lees ook  Man vraagt scheiding aan nadat vrouw €17.000 betaald om huis te vullen met nep baby’s

Daarin spraken de twee uitgebreid over s*ks met het 12-jarige meisje. Ook kwam de vader na*ktfoto’s van zijn dochter tegen.

S*ksuele fantasieën
De 46-jarige vrouw en de man uit Groningen bleken al een tijdje een relatie te hebben. Beiden werden opgepakt en zaten achttien dagen in voorarrest. De vrouw uit Hoogersmilde verklaarde dat ze juist wilde dat de man van haar dochter afbleef.

‘Ik voerde die app-gesprekken en stuurde foto’s en filmpjes om bewijs tegen hem te verzamelen om naar de politie te kunnen’, zei de vrouw in de rechtbank in Assen.

Volgens de Groninger was hij juist helemaal niet uit op seks met meisje. ‘Ik wilde een relatie met haar en niet met haar dochter. Dat waren haar s*ksuele fantasieën’, reageerde de man.

Stiekem filmen
De officier van justitie geloofde beide verhalen niet. Volgens hem blijkt uit de 150 pagina’s vol app-gesprekken in het dossier dat de man de initiator was en de vrouw hem hielp om s*ksueel contact met haar dochter te regelen. Dat zou op haar verjaardag in augustus vorig jaar gebeuren.

Ook maakte de vrouw thuis een filmpje waarop te zien was, hoe zij na*kt haar halfna*kte dochter insmeerde en masseerde na het zonnebaden. Haar dochter had aanvankelijk niet door dat ze werd gefilmd.

Lees ook  De absurde gewoonte van taxihonden, gedwongen om karren vol met mensen te vervoeren

Ze verklaarde bij de politie dat haar moeder haar ook meerdere keren naakt op de foto had gezet en dat ze dat raar vond. Dat de foto’s en het filmpje voor de Groninger bedoeld waren, wist het slachtoffer niet.

In opdracht van minnaar
De vrouw uit Hoogersmilde bleef tijdens de rechtszaak volhouden dat ze puur de opdrachten van haar minnaar uitvoerde. Dat ze daarmee zelf ontucht had gepleegd en kinderporno had gemaakt, kon ze niet ontkennen.

De Groninger hield ondertussen vol dat hij niet op die manier geïnteresseerd was in kinderen. Dat er op zijn laptop en tablet kinder- en dierenp*rno was gevonden, kon hij niet verklaren. ‘Iedereen had toegang tot die apparaten,’ zei hij alleen.

De dochter van de vrouwelijke verdachte heeft verklaard dat ze het vertrouwen in haar moeder kwijt is door wat er is gebeurd. Ze woont inmiddels niet meer thuis. Het gezin heeft hulp van jeugdzorg.

De rechter doet op 1 september uitspraak.

Links of rechts? Dit is waarom je het niet uit elkaar kan houden

De Jonge: mondkapjesplicht gaat waarschijnlijk half november in