in

Moeder van zwaar gepeste Mathéo slaakt emotionele noodkreet: “Soms zegt hij: ‘Mama, waarom leef ik nog?’”

Ze roepen hem overal na, al jaren. Op straat, in de bus, op school, in de sportclub. Lelijke ‘rosten’. Dikke ‘ginger’. “Wat stinkt er hier?” “We moeten opletten dat we zelf niet ros worden” “Dikke ginger, vuile rosse”.

Allemaal omdat Mathéo (13) ros haar heeft en autistisch is. De jongen lijdt er zo hard onder dat hij zich soms afvraagt waarom hij nog leeft.

Lees ook  86-jarige vrouw keek in de loop van een pistool maar raakte niet in paniek: 'Domme kerels'

Aan de vooravond van de Week tegen Pesten, die vandaag begint, postte zijn mama een felle noodkreet. “We zijn radeloos en zijn bang dat hij zelfmoord gaat plegen, Wie wil iets liefs zeggen tegen onze zoon?.”

De boodschap van mama die opkomt voor haar gepeste zoon is zeker 11.000 keer gedeeld: “Dit is een hart onder de riem na jarenlange nachtmerrie” We hopen dat het pesten nu ook echt stopt, aldus moeder mama Jessy en papa Martin. Mathéo (13) is blij met alle steun en voelt zich nu een stuk beter. Sommige pesters hebben zelfs hun excuses aangeboden. De school van Matheo is een onderzoek gestart naar de pesterijen en heeft belooft om de daders te straffen.

Lees ook  Dit is de allerbeste truc om er minder vermoeid uit te zien!

Vechtersbaas die autistische jongen in elkaar slaat is van school gestuurd

Na 75 jaar ontdekt Delfina wie haar vader is: “Ik heb er in één klap vier broers en drie zussen bij”