in

Moeder van twee overleed aan baarmoederhalskanker nadat ziekenhuis een uitstrijkje als “normaal” registreerde.

Een rouwende echtgenoot vervolgt een ziekenhuis nadat zijn 35-jarige vrouw overleed aan baarmoederhalskanker. Het ziekenhuis had een uitstrijkje verkeerdelijk als normaal registreerde. De moeder van twee, Louisa Foster, bezocht haar gynaecoloog in juli 2008 voor een routinescreening. De screening bracht abnormaliteiten van de cellen aan het licht.

Ze kreeg echter groen licht en ze kreeg te horen dat ze de eerste drie jaar geen test meer hoefde uit te voeren. Uiteindelijk zou ze toch overlijden aan de gevolgen van baarmoederhalskanker.

Het ziekenhuis aanvaardde de verantwoordelijkheid voor haar dood. Ze aanvaarden dat “Louisa met de gepaste behandeling geen baarmoederhalskanker ontwikkeld zou hebben en dat haar dood vermeden kon worden.”

Ze aanvaarden ook dat wanneer de test als “abnormaal” geïnterpreteerd was, Louisa dan ook bijkomende onderzoeken had moeten ondergaan.

De echtgenoot van Louisa, Graeme Foster (49), zei: “Moesten ze Louisa accurate resultaten hebben gegeven, dan had ze verdere hulp en behandeling kunnen zoeken voor het te laat was. Mijn vrouw zou nog altijd leven en mijn kinderen zouden hun moeder nog hebben.”

Lees ook  Moeder die video’s van m*sbruik met babydochter maakte voor online vriendje tot 2073 in de gevangenis.

“Geen enkele vrouw zou de pijn die mijn vrouw had mogen ondergaan. We vertrouwden de mening van het ziekenhuis, maar pas nu weten we dat de dokter verwees naar verkeerde informatie op haar medische fiches.”

Louisa uit Granborough in Engeland onderging een jaarlijks uitstrijkje in het kader van een nationale kankerscreeningcampagne. De resultaten werden voor analyse doorgestuurd naar Sheffield.

Maar na de geboorte van haar tweede zoon Casper in december 2010 begon Louisa pijn te lijden.

De dokters weten de pijn aan de bevalling of aan een infectie. Niettemin bleef ze symptomen van baarmoederhalskanker vertonen zoals intense pijn in de rug, het schaambeen en de buik.

Lees ook  Doutzen Kroes deelt prachtige foto van gezin op het strand

Graeme zei: “Het was hartverscheurend om te zien hoe ze zo snel aftakelde door de kanker. Ze leed extreme pijnen als gevolg van haar ziekte.”

Na herhaalde bezoeken aan de dokter werd ze doorverwezen naar een gynaecoloog.

Ze onderging verdere testen en een biopsie alvorens ze in april 2011 de diagnose van baarmoederhalskanker kreeg. Louisa kreeg een intensieve behandeling van chemotherapie en bestraling in een poging om de ziekte te verslaan.

Later kreeg ze te horen dat haar kanker ongeneeslijk was en ze overleed op 14 juni 2013, acht dagen nadat ze in een verzorgingstehuis werd opgenomen.

Graeme gaf zijn advocaten de opdracht om een gepaste minnelijke schikking uit te werken met de Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation.

Koppel dat vijf jaar probeerde om een baby te krijgen, is dolblij na ontdekking dat ze VIJFLINGEN verwachten.

Lijk van boeddhistische monnik na 2 maanden in bijna perfecte toestand met glimlach op zijn gezicht.