in

Moeder van Ron overleed door overdosis insuline: ‘Hij is gewoon een seriemoordenaar’

“Ik had het verdriet om de dood van mijn moeder al verwerkt, maar als je er dan achterkomt dat ze is vermoord, worden alle wonden weer opengereten. Het maakt nogal een verschil of ze vredig is ingeslapen of vermoord.” Dat zegt Ron Paternoster tegen RTL Nieuws.

De 22-jarige verpleger Rahiied A. wordt ervan verdacht – zonder medische noodzaak – insuline te hebben toegediend bij elf ouderen. Vier van hen overleden, onder wie de 79-jarige moeder van Paternoster. Zij stierf in september 2016.

Zware alzheimer
“Ze had zware alzheimer. We hadden toen vrede met haar overlijden, maar later kregen we te horen dat ze mogelijk was vermoord. Ik lig er ‘s avonds nog wel eens om te woelen in bed.”

Lees ook  Dode baby gevonden in plastic zak

Tijdens het politie-onderzoek hoorde Paternoster dat familieleden van een andere vrouw in het verzorgingshuis al meteen argwaan hadden. Zij hadden de dood van zijn moeder gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. “Hun moeder was altijd veel op sjouw met mijn moeder, om het zomaar even te zeggen. Zij vonden het overlijden van mijn moeder verdacht, zo plotseling. Haar geestelijke gezondheid was dan wel foute boel, fysiek was ze nog in orde.”

Paternoster is boos op A. “Het is gewoon een seriemoordenaar. Ik hoop dat hij veroordeeld wordt, maar daarna gaan we door naar het volgende station.”

Lees ook  Vader van door anti pieten bedreigd meisje! Laat mijn vrouw en kind met rust!

‘Hij was helemaal niet bevoegd’
Paternoster wil namelijk ook de inspectie en het verzorgingshuis voor de rechter dagen. Die hebben in zijn ogen gefaald. Paternoster zegt niet te kunnen begrijpen dat A. met demente ouderen mocht werken “A. had geen Verklaring Omtrent het Gedrag, hij was al eens veroordeeld voor diefstal bij een ander verzorgingshuis en hij bestierde op die fatale zondag in zijn eentje een afdeling vol demente mensen, terwijl hij daar helemaal niet toe bevoegd was.”

“Het gaat me niet om geld, laat dat duidelijk zijn. Maar zoiets mag nooit meer gebeuren.”

Nieuwe therapie tegen oorsuizen: ‘Patiënten zien het leven weer zitten’

Lil’ Kleine koopt voor 40.000 euro kleding na belediging winkelpersoneel