in

Moeder rat achtervolgt slang die haar baby in zijn bek heeft – Let op wat ze dan doet!

Je hebt er vast wel over gehoord of je hebt het gemerkt; het moederinstinct. Je voelt dat er iets mis is met jouw kind en dat maakt iets in je los. Zeker als het om leven of dood gaat. In dit filmpje zie je dat het bij dieren ook voorkomt.

“Toen ik vandaag naar huis liep, was ik getuige van de fascinerende liefde van een moeder voor haar baby”, schrijft Rojas Montecinos Envy. Het filmpje laat zien wat ze hiermee bedoelt.

Een slang probeert de baby van de moeder rat te grazen te nemen. Het is bekend van een slang dat als hij zijn prooi eenmaal te pakken heeft, deze niet snel zal opgeven. De moeder rat geeft zich echter ook niet snel gewonnen en doet er alles aan om haar baby te redden. Hoe ze dit doet is best wel bijzonder om te zien…

Lees ook  Familiehond baart een nest puppy’s. Toen het vrouwtje 1 van de pups beter bekeek, kreeg ze het ijskoud

Benieuwd wat de rat doet?

“Het was een moment vol stress en emotie”, zegt Envy erover. Het lijkt erop dat het al te laat is, de kleine rat zit al in de bek van de slang en het lijkt erop dat hij er met zijn vangst vandoor gaat. Dit laat de moeder van het ratje niet zomaar toe, ze rent achter de slang aan en probeert er alles aan te doen zodat hij haar baby loslaat.

Lees ook  Dove en blinde olifant huilde, toen mensen kwamen om haar te bevrijden van een leven als bedelaarster

De moeder rat bijt in de slang zijn staar tot hij haar baby loslaat. Het werkt, maar dat is voor de rat nog niet goed genoeg. Haar baby ligt nu op de grond en het is nog niet zeker of hij nog wel leeft of niet. De moeder rat blijft achter de slang aan gaan tot hij helemaal uit het zicht verdwenen is. Gelukkig was de baby rat alleen maar verdoofd en kan de familie weer samen verder.

Bekijk dit bijzondere stukje natuur in de video hieronder:

Dierenarts geeft doodvonnis puppy, reikt naar de naald – dan kijkt baas naar haar poten en schreeuwt het uit

Geadopteerd meisje krijgt een cadeau van haar hele familie – als ze ziet wat het is, breekt ze in tranen uit!