in

Moeder laat dochtertje (10) m*sbruiken door haar vriend

Een moeder uit Roeselare en haar partner moeten van de rechter in Kortrijk vijf jaar naar de cel voor s*ksueel m*sbruik van het 10-jarig dochtertje van de vrouw. De feiten speelden zich af in 2016. Het meisje hield een trauma over aan de gebeurtenissen.

A.V. zwichtte onder de druk van haar partner F.V. om het s*ksueel m*sbruik mogelijk te maken. De vrouw verzette zich niet. Ook na het eerste m*sbruik bleef de stiefvader aandringen naar meer. De zaak kwam aan het licht toen het meisje aan derden vertelde wat haar overkomen was. De politie werd ingelicht en zowel de moeder als de stiefvader zitten sindsdien in voorhechtenis.

Lees ook  Man doodgestoken na feestje

De rechter in Kortrijk liet zijn afschuw blijken voor de feiten. Hij neemt het de moeder bijzonder kwalijk dat ze haar kind niet in bescherming heeft genomen. “U koos voor uw eigen relatie en gaf het welzijn van uw dochter uit handen.

Dat is bijzonder verwerpelijk.” Zowel de moeder als de vader worden tien jaar uit hun burgerrechten ontzet en mogen ook geen gezagsfunctie uitoefenen tegenover minderjarigen. Het slachtoffer wordt nog altijd psychologisch begeleid.

Lees ook  Avond- en nachtklok op tafel als volgende stap coronacrisis

Man die in 1999 op 14-jarige leeftijd verdween na 20 jaar levend teruggevonden: “Weggelopen naar buitenland door familiale problemen”

Na Piet Paulusma moet ook Rob Geus SBS6 verlaten