in

Moeder gaf haar zoon cannabis om van kanker te genezen

“De pijn werd steeds erger. De tippen van de vingers van mijn zoon Deryn zagen zwart en waren hard van een infectie. Zijn nagels pelden af en het overblijvende vlees zat onder de zweren. Elke dag smeekte hij me om zijn hand eraf te kappen. Hij kon het niet meer aan”, zei zijn moeder Callie Blackwell.

Deryn was erg misselijk, en erger nog, hij was verslaafd geraakt aan de medicijnen tegen zijn ziekte. Hij mocht dit geneesmiddel slechts om de zeven tot acht uur innemen, maar binnen het uur nadat hij het had toegediend gekregen, begon hij als een bezetene op de alarmknop te drukken om meer te krijgen.

Deryn heeft in zijn leven al genoeg geleden. Toen hij tien jaar oud was, kreeg hij te horen dat hij leukemie had. Achttien maanden later werd er een zeldzame secondaire kanker bij hem vastgesteld genaamd Langerhans cel sarcoom. Hiervan werden wereldwijd slechts 50 gevallen vastgesteld en amper vijf mensen ter wereld hebben het nu. Maar nog niemand had deze twee kankers tegelijk. Alleen Deryn. Een op zeven miljard mensen dus.

Zoals elke moeder was Blackwell wanhopig om het leed van haar zoon te verzachten. “Ik zat uur na uur op het internet en dan kwam ik uit bij een pijnstiller genaamd Bedrocan, een op cannabis gebaseerde pijnstiller die niet in het VK beschikbaar was. Ik wist dat dit een betere optie dan de morfine was.”

Lees ook  Verhaal van Gentse patiënte gaat viraal: “Coronavirus is de hel! Ik smeek jullie, doe dit niemand aan”

“Maar de dokter zei me dat het zeker effectief was, maar dat het nog niet op kinderen was getest en dat ze het daarom niet kon voorschrijven. Dus namen we een beslissing die vele mensen zal schokken – en ook voor mij was het schokkend. Ik had nog nooit iets positief zien komen van cannabis, maar als het mijn zoon zou kunnen helpen, was ik graag bereid om het te proberen.”

“Nu moesten we iemand vinden die ons cannabis kon bezorgen en uitvinden hoe we er een vloeistof van konden trekken om de pijn van Deryn te verzachten. Na wat onderzoek ontdekte ik dat we een rijstkoker moesten kopen en plantaardige glycerine om de drugs geschikt te maken voor een vaporiseerpen. Tijdens onze experimenten stonk het hele huis naar de cannabis.

Deryn zoog uiteindelijk aan de pen en blies een gigantische wolk damp uit. Het rook eigenlijk niet naar cannabis, maar eerder naar popcorn. Na tien minuten zei Deryn dat de pijn minder was en dat hij zich een beetje meer ontspannen voelde – de woorden waar we zolang op gewacht hadden.

Helaas bleef zijn toestand verslechteren en werd hij in december 2013 in een verzorgingstehuis opgenomen, waar hij zijn eigen begrafenis regelde. Deryn zag er zelfs naar uit om te sterven en beschouwde het als zijn volgende avontuur.

“Ik wil geen morfine meer, mama. Het doet me voelen alsof ik er niet meer ben”, schreeuwde hij op een ochtend. Over de cannabis zegt hij: “Ik voel me ontspannen. Ik ben me van alles bewust en voel vrede. Mama, het is prachtig.”

Lees ook  Man slaat voorruit bus kapot met staaf, chauffeur spuit brandblusser op hem leeg

“Toen we in het verzorgingstehuis arriveerden, gaven ze hem nog drie dagen te leven. Dankzij de cannabistherapie zijn we nu vijf maanden verder en kan hij zelfs zijn kamer verlaten. Ze hadden geen idee hoe dat mogelijk was.

Sindsdien gaat het steeds beter met Deryn. Hij is nu 17 en zijn gewicht is niet langer een probleem. Deryn ging zelfs terug naar school hier in Norfolk en bloeide helemaal open. In juni 2016 haalde hij op het einde van het schooljaar uitstekende resultaten. Zijn uniek verhaal maakt dat ik nu vrijwel dagelijks gecontacteerd worden door ouders die op eenzelfde wonder voor hun kind hopen.

Ondertussen is gebleken dat er een rechtstreeks verband bestond tussen de cannabis en zijn bloedwaarden. Van zodra hij het niet kreeg, zakten zijn bloedwaarden, en dat was voldoende bewijs dat de cannabis een vitale rol speelde in zijn herstel. De vrees blijft bestaan dat de kanker terugkomt, maar voorlopig zijn we blij met elke dag die ons gegund is.”

Blackwell schreef een boek over het buitengewoon herstel van haar zoon getiteld “The Boy In 7 Billion” en verschijnt op 6 april.

DEEL dit opmerkelijke bericht uit de geneeskunde met iedereen die je kent!

Moeder en dochter: “We zijn liever dikke uitkeringstrekkers dan dunne werknemers”

Ze deelde deze foto van haar baby op Facebook als waarschuwing voor alle ouders om DIT met hun kinderen te doen