in

Moeder en baby worden van vlucht gezet vanwege huidaandoening

Een moeder en haar zoontje werden uit een vliegtuig gezet vanwege een zeldzame huidaandoening.

American Airlines heeft zich verontschuldigd bij een vrouw uit South Carolina die is verwijderd van een recente vlucht vanwege zorgen over de zeldzame genetische huidaandoening die zowel haar als haar zoontje treft.

Op 28 februari (ironisch genoeg zeldzame ziekten dag) waren Jordan Flake en haar zoontje Jackson aan boord gegaan van een American Airlines vlucht van El Paso naar Dallas, om haar echtgenoot te bezoeken, aldus Fox.

Kort daarna werd ze door een medewerker van de maatschappij aangesproken, die door de bemanning erbij was gehaald, en die haar vroeg naar haar ‘uitslag’ en of ze een doktersverklaring had om te kunnen vliegen.

Lees ook  Geloof het of niet, maar dankzij bevroren citroenen kun je vaarwel zeggen tegen diabetes, tumoren en zwaarlijvigheid!

Jordan schreef afgelopen donderdag in een Facebookpost het volgende:

„Ik legde hem uit dat het ichthyosis was en dat het een genetische huidaandoening was. Hij liep naar voren om met de bemanning te praten.

Hij heeft het blijkbaar ook Gegoogeld in die tijd. Hij kwam terug en hij verontschuldigde zich, maar we zouden niet kunnen vliegen en we moesten uit het vliegtuig stappen.”

De vrouw benadrukte dat de man alles deed om haar te helpen, maar dat de bemanning van het vliegtuig niet wilde weken.

Om het nog erger te maken, was het niet mogelijk om haar bagage uit het vliegtuig te halen. De man hielp haar en baby Jackson van het vliegtuig en regelde een hotel en een nieuwe vlucht bij een andere vliegtuigmaatschappij.

Lees ook  De zwangere vrouw drukt de assen van haar 2 dode kinderen tegen haar babybuikje. Want 14 jaar geleden nam ze een beslissing die ze tot op vandaag berouwt …

„Ik ben nog nooit zo vernederd geweest in mijn leven!” sloot ze haar post af. „Stop met onwetendheid en neem de tijd om naar mensen te luisteren!”

Ichthyosis is een niet besmettelijke huidafwijking waarvan vele vormen bestaan, waarvan de meeste erg zeldzaam zijn. Zowel moeder als zoontje zijn hiermee geboren.

American Airlines heeft inmiddels zowel publiek als privé hun excuses aangeboden en zijn een intern onderzoek begonnen.

Vind jij dat de vliegtuigmaatschappij juist heeft gehandeld? Of juist het tegenovergestelde? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.

Miljuschka Witzenhausen’s nachtmerrie wordt werkelijkheid

Man zal laatste jaren in hotels leven in plaats van verzorghuis – de reden is briljant