in

Moeder dacht dat 3-jarige zoon was gestoken door wesp, maar zijn lijf werd blauw

De meesten van ons houden van een mooie zomer vol warmte en goede tijden.

Buiten lekker eten, op weg naar een meer of bos, lange strandwandelingen … het wordt niet veel beter dan dat!

Maar helaas, met al die extra tijd buitenshuis doorgebracht, komt de zomer met bepaalde risico’s – iets dat de 3-jarige Kristoffer Nordgarden pijnlijk uit de eerste hand heeft meegemaakt.

Met de zomer lopen we meer rond op blote voeten, waardoor het risico op verwondingen toeneemt toeneemt … of zelfs dieren in het wild.

Maar toen de 3-jarige Kristoffer op een dag plotseling naar zijn moeder Elisabeth Nordgarden rende, dacht ze aanvankelijk niet dat het iets te serieus was.

Het lichaam zwol op
“Ik en de jongens waren op bezoek bij mijn grootouders,” vertelde Elisabeth aan NRK. “Toen begon Kristoffer een beetje te huilen en klom op mijn schoot. We dachten dat hij door een wesp was gestoken of zichzelf aan een tak had gekrabd.

Elisabeth Nordgarden had nooit kunnen vermoeden dat dat weekend uiteindelijk een van de meest dramatische momenten zou worden die ze ooit had meegemaakt.

Ongeveer 15 minuten later begon Kristoffer’s voet te zwellen en blauw te worden.

Lees ook  Tieners vrijgesproken van verkr*chting geestelijk beperkte vrouw ondanks filmpjes

“De ambulance en helikopter kwamen snel aan. Ze zeiden dat het een adder slang beet en we werden vervoerd naar een ziekenhuis, “zegt Elisabeth.

Kristoffer kreeg prompt een tegengif en begon gelukkig tekenen van herstel te vertonen. Zijn vitale tekenen waren oké, maar plotseling werd hij erger. Veel slechter.

Het bleek dat de jongen inwendige bloedingen in zijn darm had.

Artsen maten de bloedwaarde van Kristoffer en vonden die op 5 (11 is de standaard). De jongen was ook snel afgevallen – hij was van 44 pond naar 33 gegaan.

Al snel begreep de moeder hoe ernstig de situatie was en toen begon ze zich echt zorgen te maken.

De reactie van elk lichaam op de slangenbeet van een adder kan anders zijn, met kinderen die bijzonder kwetsbaar zijn voor sterke reacties.

Het is erg belangrijk om kalm te blijven en als je bent gebeten door een adder, zegt dokter Achterberg,

Tijdens koudere maanden zijn de metabolismes van de adders lager en blijven ze verborgen, maar als de zon opkomt en de warme lucht de lucht vult, doen de giftige wezens dat ook.

“Adders zijn veel actiever in de zomer. Meer mensen zijn ook buiten de natuur en daarom zijn er grotere kansen om er één tegen te komen, “vertelde Petter Bøchman aan NRK.

Lees ook  Moeder vangt kruisboogpijl op in haar gezicht om kinderen te redden en rijdt zelf naar het hospitaal.

Het is daarom verstandig om schoenen of laarzen te dragen wanneer je je buiten bevindt, waar adders er ook zijn.

“Meer respect voor adders”
Na anderhalve week in het ziekenhuis is Kristoffer eindelijk hersteld en kon hij naar huis. Hij overleefde, maar de dagen waren buitengewoon moeilijk.

Ondanks alles lijkt de 3-jarige de gruwelijke ervaring goed te hebben gedaan, volgens moeder Elisabeth.

Hij begon te spelen op de dag dat hij thuis was. Elisabeth zegt intussen dat ze in de toekomst zeker voorzichtiger zal zijn.

“Ik heb nu veel meer respect voor adders en ik zal ervoor zorgen dat mijn kinderen in de toekomst laarzen dragen als ze in gebieden met hoog gras gaan,” zegt ze.

Men moet altijd respect hebben voor wilde dieren en bij dit weer is het verstandig extra voorzichtig te zijn met adders.

Kristoffer is gelukkig hersteld, maar dit soort denken zou gemakkelijk in een tragedie kunnen zijn geëindigd.

Deel deze waarschuwing alstublieft met ons zodat meer mensen eraan worden herinnerd hoe gevaarlijk adderbeten kunnen zijn!

Gebeten door een mug? 9 natuurlijke manieren om de jeuk te stoppen

De 21-jarige dochter van Daphne Deckers en Richard Krajicek laat regelmatig losjes bijhangen