in

Moeder (36) en dochter (8) buiten levensgevaar na fatale flatbrand Arnhem

De 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter die betrokken waren bij de fatale flatbrand in Arnhem zijn buiten levensgevaar.

Ze liggen in zeer ernstige toestand in het ziekenhuis, meldt de Arnhemse politie op Facebook. De vader (39) van het gezin en zijn 4-jarige zoontje hebben het drama niet overleefd.

Volgens de politie vond de brandweer het gezin in de lift, nadat een brand in de entree en op de eerste verdieping van het gebouw was geblust.

De vier waren toen al buiten bewustzijn, vermoedelijk door het inademen van rook. De vader en zijn zoon overleden ter plaatse ondanks reanimatie. De politie spreekt van een “verschrikkelijk incident.”

Lees ook  Man met meeste piercings ter wereld heeft er 278 in zijn slurf – mensen schrikken als hij zijn broek uittrekt

Brand versneld door bankstel
Het gezin was op bezoek geweest bij grootouders die in de flat aan het Gelderseplein wonen. De lift waarin zij stonden kwam vast te zitten door de brand.

Volgens bewoners van de flat stond in de hal van het gebouw al enkele dagen een oud bankstel. Dat heeft waarschijnlijk vlam gevat door vuurwerk en gezorgd voor enorme rookontwikkeling.

Twee verdachten nog vast
De twee jongens van 12 en 13 jaar die worden verdacht van betrokkenheid bij de flatbrand hebben de nacht in de cel doorgebracht.

Lees ook  Lisanne raakte 41.000 euro kwijt door oplichting via Whatsapp

De politie gaat donderdag verder met hun verhoor, meldt het Openbaar Ministerie. Dat doet verder geen mededelingen, omdat de verdachten minderjarig zijn.

De advocaat van de 13-jarige verdachte laat aan Hart van Nederland weten geen uitspraken te doen, omdat zijn cliënt momenteel in volledige beperking zit.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een verkennend onderzoek begonnen. De raad heeft informatie opgevraagd bij de betrokken diensten en partijen en donderdag gaan twee onderzoekers bij de flat aan het Gelderseplein kijken.

Binnen enkele weken besluit de onderzoeksraad of er een formeel onderzoek volgt. “We kijken of hieruit lering valt te trekken”, zegt een woordvoerster.

Man beklimt 19 verdiepingen tijdens uitslaande brand op zoek naar zijn moeder

Brecht (29) pleegt euthanasie na jaren verlamd te leven: “Ik had ook een gezin gewild, maar het mocht niet zijn”