in

’Model (17) vermoord door jaloerse zus’

Een Russische vrouw wordt verdacht van een gruwelijke moord op haar 17-jarige zusje. Dat meisje werkte als model. Ze werd gevonden met haar ogen uitgestoken, oren afgehakt, en volledig onder het bloed.

Dat melden talloze internationale media de afgelopen dagen. De gruweldaad gebeurde al in 2016 maar details komen nu pas naar buiten. Het slachtoffer, Stefania Dubrovina, had 189(!) steekwonden.

In de Russische roddelpers wordt gesuggereerd dat de oudere zus jaloers was. Dat zou het motief zijn geweest.

Stefania had als model de wind in de rug en Elizaveta zou steevast het leven van haar jongste zus hebben willen kopiëren, met ’dezelfde lippenstift, hetzelfde haar’. Bij de gruwelijke moordpartij waren vermoedelijk drugs in het spel.

Hoewel de verdenking voor aanklagers kraakhelder is, en geen twijfel behoeft, hangt er een zweem van mysterie rond de doodpartij. Het lichaam van Stefania werd gevonden in de woning van haar ’minnaar’ Alexey Fateev, een 44-jarige man.

Eindelijk! Vanaf nu kan je slapen onder een dekbed met jouw bestie erop!

Volgens zus Elizaveta is híj de dader. Autoriteiten stellen echter dat Fateev slechts als getuige geldt. Er is geen verdenking tegen hem.

Fateev heeft ondertussen op tv uitgebreid verteld over de betreffende dag. Hij vond het naakte en gemolesteerde lichaam van Stefania toen hij terugkwam van de winkel, waar hij een fles wijn kocht, aldus Fateev.

De zus van Stefania zou de dader zijn geweest. Fateev greep haar vast en hield haar in de woning totdat de politie kwam.

Die arresteerde de zus. Sindsdien is ze verdachte. Aanklagers noemen haar daad ’extreem gruwelijk’. „Ze stak ogen uit en sneed oren af. Het moet vreselijk pijn hebben gedaan.”

Ook moeder Oksana Dubrovina heeft zich in de discussie gemengd. Ze legt de schuld bij Fateev. Hij zou inderdaad een minnaar zijn geweest en was jaloers over naaktfoto’s die Stefania (17) zou hebben gemaakt, aldus de moeder. Ze bevestigt dat de twee een relatie hadden. „Maar eerlijk gezegd, ze was niet echt loyaal aan hem.”

Zijn fiets is gevonden, maar waar is de vermiste Bert Burger uit Arnhem?

De naaktfoto’s zijn inderdaad gemaakt. Mogelijk zijn ze naar een andere minnaar gestuurd. Er wordt gesteld dat het model werkte als escort, al ontkennen haar naasten dat.

’Een demoon’
Moeder Oksana zou van haar oudste dochter, de verdachte dus, hebben gehoord hoe Fateev die dag tekeerging als een ’demoon’.

De moeder is gebroken door het overlijden van haar dochter. In 2017 waren zowel zij als Fateev te gast in een tv-programma.

Op beelden is te zien hoe ze hem aanvalt. Ook een tante heeft in de pers verlaringen afgelegd. Zij noemde het drama een vreselijke tragedie voor de hele familie.

40 verwaarloosde honden en puppy’s gevonden – Graatmager en gebroken botten

Meerdere slachtoffers bij steekpartij Groningen