in

“Misvormde” hond keer op keer gedumpt door families. Uiteindelijk maakt een held alles goed.

Lucky had weinig redenen om van zijn leven te genieten. Alle eigenaars en families die hij had gehad verwaarloosden hem. Niemand was geïnteresseerd om hem de liefde te geven die hij verdiende. Geboren in een puppyfokkerij vond Lucky nooit iemand die hem wilde adopteren. Uiteindelijk werd hij gratis weggegeven.

De reden? Lucky had een misvormd gezicht en zag er niet uit zoals andere honden.

Lucky moest zijn hele leven van plek veranderen – en kreeg nooit de kans om lang in een warme thuis te wonen om zich te bewijzen. Vaak werd hij gratis aan de volgende eigenaar doorgegeven, niemand wilde hem al te lang houden.

Meest recent woonde hij bij een familie in Austin, Texas, maar hij werd verwaarloosd en was helemaal op zichzelf aangewezen.

Omdat de katten niet van het gezelschap van Lucky hielden, moest hij 24 op 24 buiten blijven.

Hij werd in de tuin gelaten, vastgebonden aan een boom zonder de gepaste voeding of een comfortabel plekje om te slapen. Toen de familie besloot om te verhuizen, namen ze zonder verpinken de beslissing om Lucky weg te doen.

Ze contacteerden een dierenasiel uit de buurt. Vrijwilligers van het asiel begonnen uit te kijken naar een nieuwe thuis voor Lucky, terwijl de hond bij zijn familie werd gelaten totdat ze zouden verhuizen.

Het dierenasiel vond uiteindelijk een nieuwe familie die Lucky wilden verplegen. Helaas veranderden ze meteen van gedacht toen ze zijn gezicht zagen.

Gelukkig veranderde een post op de sociale media alles.

Lees ook  ‘Als mijn 15-jarige dochter op tijd was geholpen, had ze geen zelfmoord gepleegd’

Een van de vrijwilligers van het asiel nam Lucky mee om hem mooi te maken, alvorens enkele foto’s op de sociale media te posten.

De post wekte uiteindelijk de aandacht van Jamie Hult, die onmiddellijk vroeg om de hond te mogen hebben.

“Het bleek iemand te zijn van de wereld van het redden van honden, dus ik contacteerde hem meteen en zei: ‘Ik wil die hond. Ik wil hem zelfs niet alleen verplegen, ik wil die hond hebben’”, zei Jamie.

Helaas was Lucky niet in al te beste toestand. Na jaren van verwaarlozing en mishandeling leed hij onder andere aan ondervoeding.

Hij zat onder de vlooien en de wormen, en had nooit een microchip gekregen.

Niettemin besloot Jamie om de hond mee naar huis te nemen. Het zou niet eenvoudig worden, maar ze was vastberaden.

Dankzij Jamie vond Lucky eindelijk zijn eeuwige thuis. Hij kreeg eindelijk de liefde en zorg die hij zo nodig had.

Het was een hobbelige weg, maar Lucky is helemaal hersteld en is nu een vrolijke en gezonde hond.

“Hij haalde het bijna niet. Hij moest een week in een zuurstoftank zitten. Ik gaf meer dan $8.000 uit aan behandelingen, gewoon om te zien met wat hij besmet was … Hij was vel over been”, zegt Jamie.

Met de hulp van de dierenartsen en het grote hart van Jamie, slaagde Lucky erin om het tij te doen keren. Hij stelt het nu voortreffelijk!

Sinds ze Lucky adopteerde, moest Jamie verschillende hatelijke commentaren horen over het uiterlijk van de hond. Maar daar geeft ze niet om. Jamie houdt van Lucky zoals hij is.

Lees ook  Dit is waarom Patrick Kluivert drie keer trouwde met zijn vrouw Rossana

Jamie zegt: “Toen ik hem kreeg wilde ik hem vertrouwd maken met mensen, maar mensen bleven maar vragen stellen over zijn gezicht en lachten hem uit. Ik had zoiets van, doe maar, lach maar. Daarom deed ik hem een strikje aan zodat hij er een beetje schattiger zou uitzien en zodat de aandacht van zijn gezicht afgeleid zou worden.”

Jamie besloot zelfs om de naam van Lucky te veranderen. Ze hernoemde hem Beaux Tox, om twee redenen.

“De reden waarom ik hem Beaux Tox noemde, is omdat hij eruitziet alsof hij Botox nodig heeft, en dat is oké. We waarderen schoonheid in alle vormen. En de rekeningen voor de hond kostten een fortuin wat de reden is waarom ik geen Botox heb!”

Lucky is een erg zorgeloze en affectieve hond. Hij zorgt goed voor zijn jongere zusje en hielp ook om de katten van Jamie op te voeden.

“Ik ben erg dankbaar voor Beaux en we redden en verplegen nog altijd andere dieren”, besloot Jamie. “Hij verpleegde kittens. Beaux Tox is goed met alles. Hij is goed met kittens, wezels en volwassen katten. Hij let zelfs op de tarantula. Beaux is erg geïntrigeerd door alles … voor hem is alles spannend.”

Wat een hartverwarmend adoptieverhaal, en een klassiek voorbeeld dat je een boek nooit op de kaft mag beoordelen.

Grap van de dag: Kleindochter wil zonder beha op stap gaan.

Kapster redt het leven van klant met vlekje op haar hoofd.